Albanija kupuje knjige za albanske učenike u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa

Izvor: B92, 07.Nov.2019, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanija kupuje knjige za albanske učenike u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa

Savet ministara Albanije obezbediće dodatnu finansijsku podršku za Nacionalni savet Albanaca (NSA) u Srbiji.

Finansijska podrška se odnosi na kupovinu udžbenika za albanske učenike u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa.

Odluku je u sredu obelodanio Gent Cakaj, albanski ministar spoljnih poslova, obrazlažući je potrebom za povećanjem kvaliteta obrazovanja i naročito za „zaštitom nacionalnog identiteta“.

„Konkretna podrška usledila je nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << direktnog angažovanja ministra Cakaja i ministarke prosvete u Vladi Albanije Bese Šanini, u naporima za unapređenje položaja Albanaca u Preševskoj dolini, pored ostalog, i rešavanjem pitanja udžbenika na albanskom jeziku“, naveo je na FB predsednik NSA Ragmi Mustafa, prenose "Bujanovačke".

Nakon odluke o redovnom finasiranju NSA i izdvajanju sredstava za opremanje kulturnog centra, dodaje Mustafa, „ovo je još jedna konkretna odluka Vlade koja svedoči o rešenosti i posvećenosti Albanije za staranje o Preševskoj dolini“.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Predstavljeni delovi Strategije Nacionalnog saveta Albanaca

Izvor: JUGpress.com, 07.Nov.2019

BEOGRAD..Na sastanku u organizaciji Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i uz podršku misije OEBS, Nacionalni savet Albanaca predstavio je nacrt Strategije rada za 2020.-2025. godinu...Ragmi Mustafa, predsednik NSA, predstavio je delove Stategije iz četiri...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.