AKTUELNO: U Srbiji 339 novozaraženih, preminulo 8 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2020, 06:40

AKTUELNO: U Srbiji 339 novozaraženih, preminulo 8 osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 339 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 9.436 testiranih uzoraka, objavljeno je na zvaničnom sajtu Covid-19. Preminulo je još osam osoba.Trenutno su na respiratoru 162 osobe. Od početka epidemije u Srbiji su potvrđena ukupno 25.552 slučaja korona virusa, a preminule su 573 osobe.Testirane su ukupno 668.984 osobe koje su ispunjavale kriterijum definicije slučaja. 

15.52 - U KCV-u hospitalizovano 311, na respiratoru 17 osoba
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
U Kliničkom centru Vojvodine trenutno je hospitalizovano 311 pacijenata kod kojih je potvrđen virus korona, a 17 je, s obzirom na njihovo zdravstveno stanje, na respiratoru, saopšteno je iz te zdravstvene institucije.

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 26 pacijenata kod kojih je potvrđen Kovid 19.

15.44 - Korona virusom zaraženo 642 zdravstvena radnika

Direktorka Instituta "Batut" dr Verica Jovanović izjavila je danas da su ukupno 642 zdravstvena radnika zaražena korona virusom.

Od tog broj, njih 74 je hospitalizovano, navela je Jovanović na pres konferenciji.

15.37 - Manje pregleda i prijema, situacija u Beogradu bolja

Manje je pregleda u trijažnim ambulantama u Beogradu, samim tim i prijema kovid pacijenata u bolnicama, i situacija u Beogradu je značajno bolja, izjavio je danas direktor KCS dr Milika Ašanin.

14.26 - Stagnira epidemija u Kikindi

Sudeći bar prema broju hospitalizovanih pacijenata, epidemiološka situacija u Kikindi stagnira. U KCV trenutno su hospitalizovana tri pacijenta iz Kikinde, dok je u kikindskoj Opštoj bolnici trenutno 26 pacijenata pozitivnih na kovid 19. To je i prosečan broj pacijenata koji se leče u kikindskoj zdravstvenoj ustanovi tokom ove nedelje.

14.34 - Kontrolisana situacija u Sremskoj Mitrovici, zaraženo 133 osoba

Danas je u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održana konferencija za medije na kojoj su saopšteni novi podaci o broju obolelilh od Kovida 19, kako na teritoriji Sremskog okruga, tako i za grad Sremsku Mitrovicu. Podaci su gotovo identični kao i na prethodnom izveštaju, te je broj zaraženih u gradu na Savi 133 lica obolelo, a stopa oboljevanja za region Srema iznosi 4 lica na 100.000 stanovnika dok je taj broj za Mitrovicu 5 lica. Testiranje se obavlja u Zavodu za javno zdravlje uobičajenim tokom, a dobra vest je da je 13 pacijenata otpušteno iz Korona centra mitrovačke Opšte bolnice.

14.14 - Proglašena vanredna situacija u Aleksincu

U Aleksincu je proglašena vanredna situacija, a krizni štab je tu odluku doneo iz preventivnih razloga, izjavio je danas direktor Opšte bolnice u tom gradu.

Kako je rekao, za prethodnih desetak dana od 320 testiranih ljudi, kod njih 70 je potvrđen korona virus.

14.00 - U Subotici u protekla 24 sata preminule četiri osobe

U Subotici su od korona virusa u protekla 24 sata preminule četiri osobe, saopštila je subotička bolnica, što je prvi put od početka epidemije da je u tom gradu u jednom danu preminulo nekoliko osoba.

Umrle su dve pacijentkinje stare 94 i 87 godina i dva muškarca starosti 71 i 66 godina, objavljeno je na sajtu Opšte bolnice u Subotici.

12.10 - Oporavak najtežih pacijenata obolelih od kovid 19 dugo traje

Oporavak najtežih pacijenata obolelih od kovid 19 dugo traje, kaže direktor Centra za anesteziju i reanimaciju KCS prof. Nebojša Lađević i dodaje da ne sme biti opuštanja.

"Mi ćemo dugo biti sa pacijentima u intenzivnim negama, jer oporavak bolesnika dugo traje. Zato ne sme biti opuštanja", rekao je on.

11.52 - Pelemiš: Teška, ali stabilna situacija; Ima dovoljno mesta u bolnicama

Srbija je još uvek u teškoj, ali stabilnoj epidemiološkoj situaciji, kaže infektolog i član Kriznog štaba prof. Mijomir Pelemiš i dodaje da su bolnice i dalje opterećene, ali da ima dovoljno mesta za zbrinjavanje svih pacijenata obolelih od korona virusa tokom vikenda.

"Verujem da neće biti razloga da se premeštaju bolesnici iz Beograda u unutrašnjost i obrnuto. Sve bolnice imaju dovoljno mesta za prijem novih bolesnika, jer se više pacijenata otpušta nego što se prima", rekao je Pelemiš.

11.30 - U Braničevskom okrugu bez novoobolelih, u Podunavskom petoro

U poslednja 24 sata u Braničevskom okrugu nije potvrđen nijedan novi pozitivan slučaj na kovid-19, dok je u Podunavskom petoro novoobolelih, pokazuju podaci požarevačkog Zavoda za javno zdravlje.

Direktorka ŽJZ Požarevac Ana Jovanović saopštila je danas da je u Velikoj Plani još četvoro zaraženo koronom, a u Smederevu jedan.

11.04 - Novi Pazar: Preminuo još jedan pacijent, manji broj prijema

Na današnji dan u Opštoj bolnici u Novom Pazaru nalazi se 76 hospitalizovanih pacijenata, od kojih je četvoro na respiratoru, a u poslednja 24 sata preminuo je jedan pacijent usled infekcije virusom korona, izjavio je danas koordinator bolnice Mirsad Đerlek.

Đerlek je Tanjugu rekao da je epidemiološka situacija u Novom Pazaru pod kontrolom, da sistem u bolnici dobro funkcioniše i uporedio rezultate od 8. jula, kada je bilo 389 hospitalizovanih pacijenata.

10.02 - U "Mišoviću" na lečenju osmoro mališana, od korone obolelo dva odsto dece od pet do 14 godina

Direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije Verica Jovanović izjavila je danas da je u KBC "Dragiša Mišović" na lečenju od kovida-19 osmoro dece sa svojim roditeljima.

Praćenje oboljevanja dece nije bilo toliko zastupljeno u ovoj epidemiji i najmanji broj obolelih je bio među decom, rekla je Jovanović.

09.54 - Sedam studenata u Beogradu pozitivno na virus korona

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da je sedam studenata pozitivno na virus korona i da su oni smešteni u jednom učeničkom domu u Beogradu.

On je naveo da u studentskim domovima u glavnom gradu trenutno nema zaraženih akademaca.

9.30 - Lončar: Mere sada sporije daju rezultat, ali daju rezultat, brojke se smiruju

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da je u kovid ambulantama u Beogradu ove nedelje bilo 2.150 pregleda, od kojih su 865 bili prvi pregledi pacijenata sumnjivih na kovid 19, dok su ostali bili kontrolni pregledi pacijenata koji su dobili terapiju i imali zakazane kontrole.

"Ove mere sada sporije daju rezultat, ali daju rezultat i nismo ljudima ograničili pravo kretanja. Zato apelujemo, hajde da izdržimo ovo, jer opet ako se opustimo i skinemo maske, onda bismo opet imali skok brojeva", rekao je Lončar za televiziju Hepi.

08.38 - Tendencija laganog pada broja zaraženih

Prvo smo beležili stabilniji broj obolelih od kovida 19, a sada beležimo trend laganog pada, mežutim to su još uvek izuzetno visoke vrednosti, upozorava epidemiolog Darija Kisić Tepavčević. Kaže da to znači da se sada nalazimo u prelomnom momentu i da moramo da damo sve od sebe i da poštujemo mere prevencije.

"Možemo da primetimo praktično stabilizaciju ili pad učestalosti u gotovo svim krajevima zemlje", rekla je Darija Kisić Tepavčević, ukazujući da postoje gradovi gde u poslednja 24 sata nije zabeležen nijedan novi slučaj koronavirusa, kao što su Tutin i Vranje, gradovi koji su bili žarišta.

06.48 - U bolnici u Prokuplju hospitalizovano 45 osoba

Na infektivnom odeljenju bolnice u Prokuplju hospitalizovano je 45 pacijenata iz Prokuplja, Kuršumlije, Blaca i Žitorađa.

Kod 14 pacijenata potvrđeno je prisustvo koronavirusa, a 10 pacijenata je na kiseoničkoj potpori. Svi hospitalizovani su sa upalom pluća i srednje teškom kliničkom slikom.

Nadležni kažu da se u tom kraju situacija polako stabilizuje, ali da nema opuštanja i apeluju na građane da poštuju sve mere.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.