AKTUELNO: Zaraženo još 345 osoba, preminulo 12 pacijenata, novi pik se očekuje sledeće nedelje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2020, 08:54

AKTUELNO: Zaraženo još 345 osoba, preminulo 12 pacijenata, novi pik se očekuje sledeće nedelje

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 345 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 7.032 testirana uzorka, a preminulo je još 12 osoba. Aktivno je 3.911 slučajeva, a na respiratoru je 130 pacijenata, objavljeno je na sajtu Covid-19. Broj zaraženih korona virusom u Srbiji porastao je na 18.073, a preminule su ukupno 382 osobe. Od početka epidemije testirano je ukupno 487,378 osoba koje su ispunjavle kriterijum definicije slučaja. Procenat smrtnosti je 2,11 odsto.

Na predlog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid 19, Vlada Republike Srbije na usvojila je Odluku o određivanju posebnih mera zaštite stanovništva od ove zarazne bolesti na teritoriji Grada Beograda. Petak je po mnogim parametrima bio najtragičniji dan od početka borbe sa kovidom 19.

14:59 Šestoro pacijenata u teškom stanju u KC Niš

U kovid objektima Kliničkog centra u Nišu trenutno je hospitalizovan 291 pacijent, od kojih je 97 potvrđenih pozitivnih na kovid-19, među kojima je i četvoro dece koja su u stabilnom stanju.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, šestoro pacijenata je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju, navodi se na sajtu niškog Kliničkog centra.

14:09 Preminule još tri osobe iz Kraljeva, još 63 pozitivne

U Opštoj bolnici u Kraljevu preminule su dve osobe, a u Kliničkom centru u Kragujevcu jedan pacijent koji je transportovan iz Kraljeva, poslednji su podaci gradskog Štaba za vanredne situacije.

U Veterinarskom institutu Kraljevo testirana su 64 uzorka, od kojih je 48 je bilo pozitivno.

13:20 Užice: Opšta bolnica puna, molba za formiranje poljske bolnice

Zbog popunjenosti kapaciteta za smeštaj pacijenata obolelih od kovida-19 u Opštoj bolnici u Užicu, upućena je molba Republičkom kriznom štabu i Ministarstvu zdravlja da se u okviru bolnice obezbedi poljska bolnica zbog priliva novozaraženih koji se očekuje, rekao je danas Tanjugu gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Petković je naveo da je u užičkoj bolnici, koja je regionalnog karaktera i prima pacijente iz celog Zlatiborskog okruga, trenutno na lečenju oko 340 kovid pacijenata, i da je ostalo još pet slobodnih mesta.

12:27 U Šapcu još 78 zaraženih

Broj zaraženih koronavirusom u Mačvanskom okrugu povećan je u odnosu na jučerašnji dan za 107, od čega je 78 novozaraženih u Šapcu, podaci su šabačkog Zavoda za javno zdravlje.

U kovid ambulanti u tom gradu juče je pregledano 265 pacijenata što je rekord do sada, a za tri dana ukupno 750.

Veterinarski specijalistički institut primi do 100 uzoraka dnevno, više od 70 odsto su pozitivni, a iz laboratorije "Vatreno oko" se čeka nalaz za 119 testova.

12:00 U Čačku preminula još jedna osoba, tri pozitivne

Od pristiglih rezultata za 49 uzoroka, u Čačku su danas potvrđena još tri pozitivna slučaja na korona virus, a preminula je jedna osoba, prenosi Glas Zapdne Srbije.

Kako se navodi, u čačanskoj bolnici preminuo je pacijent koji se nalazio na respiratoru.

11:20 U Vojvodini se pune bolnički kapaciteti

Trend trocifrenog broja obolelih u APV nastavljen je i tokom prethodna 24 sata i u tom periodu registrovano je novih 126 slučajeva obolelih od kovida 19. Prisustvo virusa se evidentira u svim vojvođanskim okruzima, a najveći broj obolelih beleži se u Južnobačkom okrugu i gradu Novom Sadu.

Trenutno je na teritoriji Vojvodine potvrđeno 1275 aktivnih slučajeva pacijenata zaraženih virusom.

09:03 Na Kosovu i Metohiji još 205 osoba zaraženih koronavirusom

Na Kosovu i Metohiji je u poslednja 24 časa testirano 388 uzoraka, od čega je registrovano 205 pozitivih na kovid-19, saopšteno je iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje u Prištini.

Najviše zaraženih je u Prištini, Uroševcu, Prizrenu..., a ukupan broj aktivnih slučajeva je 2.259. Ukupan broj pozitivnih slučajeva koronavirusa na KiM je 4.512, od 27.304 testiranih osoba.

08:45 Lončar: Podaci od protekle noći ne ohrabruju

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar da podaci od prethodne noći ne ohrabruju, kao i da je tokom jučerašnjeg dana i protekle noći samo u Beogradu bilo više od 3.000 pregleda. Poručio je da ti podaci pokazuju kako se mi ponašamo i kako se lično borimo protiv koronavirusa.

Zlatibor Lončar je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da je u toku poslednjeg dana i noći u Beogradu bilo 3.185 pregleda, a samo na Infektivnoj klinici 318.

"Od toga smo imali negde oko 270 prijema, znači pacijenata koji su morali da budu primljeni što u Beogradu što u unutrašnjosti", dodao je Lončar.

08:25 Dvoje preminulih u Novom Pazaru, smiruje se situacija u Sjenici

Koordinator bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek kaže za RTS da je, nakon dramatične noći između četvrtka i petka kada je preminulo 10 pacijenata, situacija u bolnici u tom gradu nešto bolja.

Hospitalizovano je 309 pacijenata, tokom noći bilo je 40 prijema. Na respiratorima je pet pacijenata na mehaničkog ventilaciji i tri na neinvazivnoj.

Kaže da je u poslednja 24 sata došlo do dva egzitusa (smrtna slučaja), a jedan pacijent je transportovan za Niš.

"Ove cifre ohrabruju, mi nastavljamo borbu istom žestinom, moramo da budemo u 100 odsto borbenoj gotovosti", rekao je Đerkel.

Prema njegovim rečima, kovid odeljenje u Sjenici je zatvoreno, a nastavljaju da rade sve četiri kovid ambulante. Svi pacijenti iz Sjenice su u bolnici u Novom Pazaru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.