AKTUELNO:U Srbiji skoro 300 novozaraženih, umrle tri osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2021, 06:29

AKTUELNO:U Srbiji skoro 300 novozaraženih, umrle tri osobe

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 290 novih slučajeva korona virusa od 10.446 testiranih uzoraka, a preminule su tri osobe. U bolnicama se nalazi 341 kovid pacijent od kojih je 11 na respiratoru. Od početka pandemije u Srbiji je testirano 4.634.126 ljudi, pozitivno je bilo 720.643. Od posledica bolesti preminulo je 7.108 osoba,a procenat smrtnosti je 0,99.

Kako RTS saznaje sutra će biti održana sednica Kriznog štabaza borbu protiv koronavirusa.

Državni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sekretar u Ministarstvu zdravljaMirsad Đerlek kaže za RTS da je trenutna epidemijska situacija u Srbiji kompleksnai da za mesec dana može biti zabrinjavajuća. Poručuje da je vrlo rizično nevakcinisan čekati delta soj i jesen.

Objasnio je za koje građane se preporučuje treća doza vakcine, ali i istakao da svi mogu da se jave i prime treću dozu.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon ističe da je epidemiološka situacija pogoršana i da će se i dalje pogoršavati, kao i da očekuje da će tokom ove nedelje broj novozaraženih na dnevnom niovu preći broj od 300.

Navodi da će u narednom periodu sigurno doći i do četvorocifrenog broja novozaraženih na dnevnom nivou, da je sada hospitalizovano oko 300 osoba, ali da ne očekuje pritisak na zdravstveni sistem kao što je bio kada smo imali više od 9.000 hospitalizovanih.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da se tempo širenja koronavirusa ubrzao u nekim zemljama, pa tako prema podacima zasnovanim na izveštajima nacionalnih agencija Grčka i Kipar imaju najveću stopu zaraze od početka pandemije, dok Španija i Portugal registruju najveći broj infekcija identifikovan u poslednjih šest meseci, piše Tas.

10.15 - U srpskim sredinama na KiM jedan novi slučaj korona virusa

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 sata registrovan je jedan novi slučaj korona virusa, saopšteno je iz Kriznog štaba Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

09.15 - Još dvoje zaraženih u Vranju

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na kovid 19 testiran je 191 uzorak iz Pčinjskog okruga, od kojih su dva pozitivna na korona virus.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.