Pretukao policajca na ispitu za vožnju

Izvor: Blic, 01.Sep.2009, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretukao policajca na ispitu za vožnju

Saobraćajni policajac Radisav F. teško je povređen juče u 14.30 sati kad ga je na poligonu za polaganje vozačkih ispita u Crnotravskoj ulici nedaleko od Sportskog centra „Banjica" metalnom šipkom u glavu udario Predrag V. (18) revoltiran što mu policajac nije dozvolio da polaže vozački ispit jer se pojavio u bermudama. Obesnog mladića savladali su saobraćajni policajci koji su se nalazili na poligonu i on je uhapšen.



Radisav F. prevezen je na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vojno medicinsku akademiju gde su mu konstatovani naprsnuće luka prvog vratnog pršljena i razderotine potiljka, ali on nije životno ugrožen.

Kako nezvanično saznajemo u policiji, Radisav F. napadnut je desetak minuta nakon što je saopštio Predragu V. kanditatu autoškole „Gold signal" da ne može da polaže vožnju jer mu garderoba nije po propisima.

- Došlo je do kraće svađe, a kad mu je Radisav ponovio da po zakonu kanditat na polaganje mora da dođe u pantalonama, mladić je otišao. Posle desetak minuta vratio se sa metalnom šipkom u ruci, prišao policajcu sa leđa, a zatim povikao „Kome ti ne daš da polaže" i udario ga u glavu - priča za „Blic" izvor iz policije.

Prema rečima očevidaca, Radisav F. zateturao se od udarca, ali nije pao.

- Napasnik je pokušao još jednom da ga udari, ali je policajac uspeo da pobegne sa druge strane automobila. Počela je jurnjava, a onda su saobraćajcu u pomoć pritekle kolege koji su takođe bili u komisiji na polaganjima i oborili ga ne zemlju. Ubrzo je policiji stiglo pojačanje, kao i ekipa Hitne pomoći koji su policajca prevezli u bolnicu - kaže jedan od očevidaca.

Slobodan Đorđević, direktor autoškole „Gold signal" međutim, kaže za „Blic" da je Predrag V. polagao vozački ispit, kao i da mu je jedan od instruktora pozajmio trenerku.

- Kandidat je juče neposredno pre napada na policajca došao u prostorije škole. Smirenim glasom rekao mi je da nije položio jer se nije zaustavio na znak „Stop" kao i da je napravio još nekoliko grešaka. Ovo mu je bio drugi pad na vozačkom ispitu i nije mi delovao nezadovoljno zbog toga. Rekao mi je da je imao kraću svađu sa policajcem oko garderobe, ali da mu je pomogao jedan naš instruktor. Ništa nije nagoveštavalo da će se odlučiti na ovakav korak - kaže Đorđević.

Roditelji šokirani

Na poligon u Crnotravskoj ulici na Banjici juče su se pojavili i roditelji Predraga V.

- Ne znam šta da vam kažem šokiran sam. Rekli su mi da mi je sin napao policajca jer nije položio vožnju. Nije smeo nikako to da uradi, čak i da je oboren bez razloga. I ja sam položio vožnju tek iz petog puta - kaže mladićev otac.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.