Policajci pili, pa dali maloletnici da vozi maricu

Izvor: B92, 07.Avg.2018, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci pili, pa dali maloletnici da vozi "maricu"

Tri slovenačka policajca suspendovana su jer su maloletnu prijateljicu najmlađeg od njih u kasnim noćnim satima "provozali" u policijskom kombiju, pri čemu su joj dopustili da vozi "maricu", iako nema položen vozački ispit.

Svi zajedno su pili alkohol, objavili su mediji, što je potvrdila i policijska uprava Kranj, na čijem se području incident i dogodio.

Protiv tridesettrogodišnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policajca i njegovog pet godina mlađeg kolege, kao i 20-godišnjeg policijskog pripravnika, na čiju su ideju prošle nedelje pozvali njegovu maloletnu prijateljicu, već je pokrenut disciplinski postupak. Oni su suspendovani zbog disciplinskog prekršaja, a preti im otkaz i mogućnost krivične prijave.

Ako, uz to, budu optuženi i osuđeni za "nesavesno" ponašanje tokom dužnosti, mogli bi da budu kažnjeni sa tri godine zatvora ili novčanom kaznom, objavili su Pop TV i Slovenski radio.

Za incident sa maloletnom devojkom, koja je policijskim vozilom upravljala na autoputu, nakon što je celo "društvo" konzumiralo alkohol, saznalo se tako što je ona ceo događaj snimala telefonom i objavila na društvenim mrežama, navode mediji.

To je primetio jedan policajac koji radi u unutrašnjoj kontroli policije, koji je zatražio da se slučaj ispita. Nakon toga, devojka je pozvana na informativni razgovor u policiju, gde je sve priznala, navode mediji.

U policiji tvrde da suspenzijom mladih policajaca žele javnosti da stave do znanje da je neodgovorno ponašanje policajaca na dužnosti nedopustivo, a onima koji su još u procesu dvogodišnjeg obrazovanja za tu službu na ljubljanskoj policijskoj akademiji, da se takvi prekršaji i zanemarivanje dužnosti neće tolerisati, kao i da nije slučajno što tokom školovanja imaju čak 300 nastavnih sati etike i lekcija o ljudskim pravima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.