Sutra uz Blic nova POP & Kultura GLUMCI I POLITIKA, DA ILI NE?

Izvor: Blic, 04.Sep.2017, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra uz "Blic" nova "POP & Kultura" GLUMCI I POLITIKA, DA ILI NE?

U novom broju kulturnog dodatka "Pop & Kultura", koji utorkom poklanjamo uz "Blic", možete pročitati:

KOLUMNA Da li će knjige postati besplatne, a čitaoci plaćati izdavačima ulaz na razgovore i debate sa autorima?

- Pisac, izdavač i povremeni saradnik "POP & Kulture", Gojko Božović, piše o jednom "proročanstvu" iz 2009. koje je, kad se pojavilo, zvučalo neverovatno, a danas se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čini kao bliska i izvesna budućnost.

TEMA Da li glumci treba da se bave politikom?

- Najbolji srpski glumci, mlade snage i oni koji su politički angažovani, ili su bili angažovani pa se opekli, odgovaraju na pitanje iz naslova

MAPA Sjedinjene filmske države

- Koji to filmovi najbolje ilustruju duh i atmosferu svake od 50 država (i okruga Kolumbija) SAD.

LINČ Šta je to slavni reditelj poslao u Beograd

- Predstavljamo slike sa izložbe "Male priče" Dejvida Linča koja je u petak otvorena u Dvorani kulturnog centra. Šta kažu naši fotografi.

MILUNOVIĆ Srpski umetnički nju dil, 2. deo

- Drugi nastavak predloga za reorganizaciju srpske umetničke scene koji je sastavio slikar Mihael Milunović: Kako je jedna fabrika četaka iz Čaušeskovog perioda postala umetnička Meka i šta treba da uradi srpsko Ministartvo kulture

PRIČA Epizoda iz života putujućeg slikara

- Odlomak iz romana Sesara Aire (Agora, 2017), u prevodu Bojane Kovačević Petrović. Pisac se bavi boravkom nemačkog umetnika Johana Morica Rugendasa u Latinskoj Americi u periodu 1831 - 1847.

ISTRAŽIVANJE TERENA Pobeda pevanjem

- Miroljub Vučković piše o predstavi "Mjuler-mašina" Kirila Serebrenikova u "Gogolj centru" u Moskvi

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.