Silvija Otašević dobitnica književne nagrade Rastko Petrović za 2019.: Poklanjamo dve knjige

Izvor: B92, 18.Dec.2019, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silvija Otašević dobitnica književne nagrade "Rastko Petrović" za 2019.: Poklanjamo dve knjige

Pčeličina autorka Silvija Otašević dobitnica je Nagrade matice iseljenika i Srba u regionu "Rastko Petrović" za 2019. godinu, za roman "Olimpijski san" u izdanju Pčelice.

Matica iseljenika i Srba u regionu nagradu "Rastko Petrović” dodeljuje od 1996. godine, u tri kategorije, za životno delo i za najbolje prozno i poetsko delo u prethodnoj godini, za srpske stvaraoce koji žive i rade u inostranstvu. Od ove godine prvi put se dodeljuje i nagrada za stvaraoce koji pišu za decu i mlade.

Roman „Olimpijski san” je i dobitnik nagrade dečijeg žirija Dositejevo pero.
Pogledaj vesti o: Poklanjamo

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Matica iseljenika: Dobitnici književne nagrade „Rastko Petrović“ za 2019. godinu

Izvor: DobreVesti.rs, 18.Dec.2019

Matica iseljenika i Srba u regionu saopštava da su književnu nagradu „Rastko Petrović“ za 2019. godinu dobili: Ivo Munćan iz Temišvara (Rumunija) za životno delo, Ilija Šaula iz Vest Čestera (SAD) za roman „Midar“, Goran Vračar iz Istočnog Sarajeva (Republika Srpska) za zbirku pesama...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.