Izvor: Radio 021, 23.Sep.2019, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvođanskim pivarima ukupno 20 miliona dinara za ulaganje u novu opremu

Proizvođači piva u Vojvodini imaju priliku da od Pokrajine dobiju bespovratna sredstva za ulaganje u opremu za proizvodnju i preradu piva.

Još nekoliko dana traje konkurs sekretarijata za dodelu novca za sufinansiranje investicija u opremu za ovu godinu, a pravo učešća imaju preduzetnici i pravna lica koja su nosioci registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Raspoređuje se ukupno 20 miliona dinara i to u iznosu do 50 odsto od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vrednosti ukupno prihvatljivih troškova, po jednoj prijavi. Svaki proizvođač piva ima pravo na jednu prijavu na ovom konkursu.

Takođe, za proizvođače čija se gazdinstva nalaze na područjima sa otežanim uslovima za rad, za žene koje su nosioci gazdinstva i za osnivače mlađe od 40 godina, Pokrajina finansira 60 odsto ukupnih troškova.

To znači da je po prijavi moguće dobiti maksimalno dva miliona, odnosno 2,2 miliona dinara. Pokrajina će podržati investicije vredne najmanje 200.000 dinara i to sa najmanje 100.000 dinara po prijavi.

Novac može da se iskoristi za kupovinu kuvača za pivo, za fermentore, rashladne sisteme, opremu za hlađenje sladovine, linije za pranje fermentora, flaširanje ili za prečišćavanje i osmozu vode, kao i za pumpe za pretakanje.

Novac će biti isplaćen nakon realizacije investicije i njene montaže, što će biti kontrolisano. Pokrajina će i narednih pet godina od dodele novca pratiti stanje na terenu.

Konkurs, koji je deo poljoprivredne politike za podršku razvoju sela, otvoren je još samo kratko - do 1. oktobra, a rezultati će biti objavljeni na sajtu sekretarijata, gde su na raspolaganju i sve propozicije.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.