Ukusan i zdrav ručak – glavni sastojak tikvice: Ova jela će se svideti i ljubiteljima mesa

Izvor: Lepota i zdravlje, 01.Apr.2020, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukusan i zdrav ručak – glavni sastojak tikvice: Ova jela će se svideti i ljubiteljima mesa

Danas vam predlažemo nekoliko jela koja mogu biti kako dodatak ručku, tako i užina ili ceo obrok. Reč je o receptima u kojima su glavna „zvezda“ tikvice Slani mafini Potrebno je: * 2 manje tikvice * malo soli * 2 jajeta * kesica praška za pecivo * 180 ml jogurta * 4 kašike ulja * 2 čaše (od jogurta) oštrog brašna Pileći bataci u pivu – Gastro uživancije Tikvice oljuštite, narendajte, posolite i ostavite 10 minuta da odstoje. Za to vreme umutite jaja sa jogurtom, brašnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << i uljem, pa dodajte tikvice ne cedeći ih. Sve dobro sjedinite i punite kalupe za mafine. Ako imate, u smesu možete da dodate malo začinskog bilja i parmezana. Pecite ih 30 minuta na 200 stepeni. Mafine služite malo prohlađene, uz kiseli mlečni napitak ili sezonsku salatu, pišu novosti.rs. Pohovane tikvice Potrebno je: * 2 tikvice * so * brašno po potrebi * kašika prezli Tikvice oljuštite i iseckajte na tanje kolutove ako su veće, ili na šnite ako su manje. Posoliti i ostaviti pola sata da se voda iz njih ocedi. U jednu posudu staviti brašno. U drugoj posudi umutite dva jajeta i kašiku prezli. Oceđene tikvice najpre uvaljajte u brašno, a potom u jaja sa prezlama i pržite u već zagrejanom ulju dok ne porumene. Ništa prostije, a veoma ukusno! Ovaj recept ćete primenjivati i onda kad korona bude daleka prošlost. recept tikvice Slojevita torta Potrebno je: * 2 velike tikvice * 6 jaja * 6 kašika brašna * seckan peršun * 600 g kisele pavlake Pikantno meksičko jelo: Naćosi za ručak, zašto da ne? (recept) U 2 posude narendajte po jednu očišćenu tikvicu, posolite i ostavite 20 minuta da puste vodu. Za to vreme mikserom mutite 3 jajeta, oko minut, pa dodajte osceđene tikvice iz jedne posude i 3 kašike brašna, vodeći računa da smesa ne bude tečna. Ako je retka, dodajte još malo brašna i seckani peršun. Potom obložite pleh za pečenje pek-papirom i bez ikakvog namašćivanja izlijte smesu, lepo je poravnajte da bude iste debljine i pecite 20 minuta na 180 stepeni. Dok se prva kora peče, na isti način spremite smesu za drugu. Prvu ispečenu koru izvadite iz rerne, odmah skinite pek-papir i vratite ga u pleh, pa izlijte smesu za drugu koru i pecite na isti način. Pečene kore prepolovite na jednake delove. Svaku koru premažite kiselom pavlakom i ređajte jednu na drugu u činiju za serviranje. Slojevitu tortu pre služenja stavite u frižider da se dobro ohladi i sjedini, pišu novosti.rs. Rolovane tikvice iz rerne Potrebno je: * 4 tikvice * 3 jajeta * 150 g feta sira * 100 ml mleka * 1-2 kašike kisele pavlake * kašika brašna * so, biber Posne torte koje se ne peku Oprane tikvice isecite po dužini na veoma tanke listove. Na radnu površinu prvo stavite jedan listić, pa od njegove polovine drugi, pa treći, i na kraju četvrti. Na početak prvog listića stavite komadić feta sira i rolajte celom dužinom, vodeći računa da nije previše stisnuto. Slažite rolovane listove u vatrostalnu činiju premazanu puterom ili margarinom, a zatim stavite u rernu na 200 stepeni da se peče 15 do 20 minuta. Za to vreme umutite jaja, mleko, pavlaku, brašno, so i mleveni biber. Ako imate, možete da dodate i mrvljeni sir. Nakon 20 minuta pečenja, smesom prelijte rolovane tikvice i vratite ih u rernu da se peku još 20 minuta. Gotovo jelo služite uz kiselo mleko, jogurt, kefir, i neku sezonsku salatu. Prijatno! lepotaizdravlje.rsGuliver/GettyimagesThe post Ukusan i zdrav ručak – glavni sastojak tikvice: Ova jela će se svideti i ljubiteljima mesa appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.