Spektakl na samom startu beogradskog festivala piva

Izvor: B92, 06.Feb.2019, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakl na samom startu beogradskog festivala piva

Spektakl "Rok opera" otvoriće 17. Festivaval piva u Beogradu (Belgrade Beer Fest) koji će biti održan od 14. do 18. avgusta na beogradskom Ušću, najavili su organizatori.

Na glavnoj bini na Ušću će se naći 120 izvodjača Novosadskog Big Benda i Hora i Orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta koji će sa eminentnim solistima, predvođeni dirigentom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i autorom muzičkih aranžmana Fedorom Vrtačnikom, izvoditi antologijske muzičke hitove svetskih rok zvezda.

Na repertoaru će biti hitovi bendova "Led Zeppelin", "Deep Purple", "Queen", "Beatles", "Pink Floyd", "The Doors", Tine Tarner i mnogih drugih.

S obzirom na to da je u pitanju spoj pozorišta i rokenrola, jedan od učesnika ovog spektakla je i glumica Jelena Gavrilović.

"Beer Fest meni posebno znači, jer sam imala čast da 2014. godine budem prvo promo lice festivala i to je za mene bilo divno iskustvo. Zaista je velika privilegija predstavljati i stvarati jedan od najvećih festivala u ovom delu sveta, a sada imam priliku i da nastupim na glavnoj bini i ponovo budem deo ovog jedinstvenog dogadjaja", izjavila je Gavrilović.

Organizatori obećavaju još puno velikih muzičkih zvezda iz zemlje, regiona i sveta.

"Ponosni smo što smo već 17 godina deo turističke ponude Beograda i jedan od festivala po kome su naš grad i Srbija prepoznatljivi u svetu. Posebno nam je drago što će festival, koji je pred nama startovati jednim posebnim spektaklom, pred, nadamo se, 100.000 posetilaca, koji će uživati u audio-vizuelnim i scenskim efektima, zahvaljujući produkciji koja je na svetskom nivou", rekao je Aleksandar Srdić iz "Beogradske kulturne mreže".

I ove godine muzički program će se odvijati na više bina, a velika pažnja će biti posvećena i osmišljavanju dodatnih sadržaja i zabave za posetioce svih generacija.
Pogledaj vesti o: Beer fest

Nastavak na B92...






Povezane vesti

17. Belgrade Beer Fest: Rok opera na otvaranju!

Izvor: DANuBeogradu.rs, 06.Feb.2019

Od 14. do 18. avgusta 17. Belgrade Beer Fest biće održan na Ušću uz kvalitetan i raznovrsan muzički program sa nekoliko premijernih nastupa. 17. Belgrade Beer Fest otvoriće jedinstveni performans „Rok opera“, koji će po prvi put biti izveden na ovako velikom i otvorenom prostoru. Posle izvanrednih...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.