Ostanimo prijatelji: Jefitnije pivo zbog Bregzita

Izvor: B92, 29.Jan.2020, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ostanimo prijatelji": Jefitnije pivo zbog Bregzita

London -- Lanac pabova Vederspun, koje vodi biznismen Tim Martin, poznat kao vatreni pristalica Bregzita, imaće posebnu promociju posle izlaska zemlje iz Evropske unije.

Kako kaže Martin, "Ostanimo prijatelji" promocija će trajati mesec dana počev od 31. januara.

Gigant je objavio da će obeležiti izlazak Velike Britanije iz EU tako što će smanjti cene određenih pića proizvedenih u Evropi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Najavljuju popuste na desetak pića, među kojima će se naći i španska "Estrella", italijanski "Peroni" i francuska Grej gus vodka, kao i neka alkoholna pića proizvedena u Irskoj, Poljskoj i Britaniji. Akcija će važiti u svih 870 lokala koje lanac ima u zemlji.

Kako otkrivaju, kupci će nemačko pivo Beks moći da kupe za manje od 1,5 funti (1,7 evra), kao i flašu Peronija za manje od dve funte.

Vodka Grej gus od 250 ml će koštati oko 2,99 funti, dok će veliko englesko pivo Radls koštati 1,48 funti.

Ovaj potez koji će, navodno, popraviti odnose između Britanije i EU, omogućiće građanima da proslave Bregzit, ukoliko to žele.

Vederspun je ranije najavio slične inicijative u okrviru proslave Bregzita, a najavljeno je i otvaranje novih pabova, kao i 10.000 novih radnih mesta u naredne četiri godine.

Martin je istakao da mnogi posetioci njegovih pabova žele da proslave izlazak Britanije iz EU, ali dodaje da žele da "ostanu prijatelji sa komšijama iz Evrope" i da zbog toga nude promotivne cene na pića pravljena u njihovim zemljama.

"EU i Velika Britanija moraju da shvate da su tarife i protekcionizam kontraproduktivni", kaže Martin i dodaje da bi Velika Britanija trebalo jednako da tretira sve zemlje sveta.

To, kaže, može biti postignuto tako što će zemlja eliminisati "protekcionističke tarife" zbog kojih svaka osoba i većina preduzetnika u Britaniji plaća veštački visoke cene za robu poput pirinča, pomorandži, vina i dečije obuće i odeće. "Ostanimo prijatelji i uživajmo u slobodnoj trgovini, ali vodimo računa o ekonomskoj stvarnosti", dodaje Martin.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.