Nezapamćeni spektakl u završnici Beer festa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2019, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezapamćeni spektakl u završnici Beer festa

Muzički spektakl Rok opera, u izvođenju Novosadskog Big Benda i Hora i Orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta, izveden je večeras u završnici 17. Beer festa.

Brojni i sjani solisti poneseni oduševljenom publikom izveli su 20 muzičkih hitova rok grupa čija su imena upisana zlatnim slovima u enciklopedije svetske ali i domaće muzičke scene.

Više od 100 muzičara na glavnoj bini, jednoj od četiri na kojima se odvijao muzički program >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Beer festa, izvodilo je kompozicije Kvina, Bitlsa, Led Cepelina, Dip Parpla, Pink Flojda, Van Halena ...

U tom nizu fantastičnih interpretacija među kojima su bile i The Final countdown, Smoke on the water, We are the champions... publika, koja je napunila skoro ceo prostor Beer festa, uživala nešto duže od 90 minuta.

I večeras je vladalo nezapamćeno interesovanje za tu potpuno različitu muzičku koncepciju, za koju se inače uvek traži karta više bez obzira i na cenu a najjeftinije ulaznice za na primer koncert u Sava Centru su i 1.600 dinara.

Poslednji dan Beer festa počeo je nastupom Makra Luisa a nastavljen je koncertima Ajs Nigrutina, grupa Majke i KKN.

Program je i večeras bio na četiri bine, na kojima je publika mogla da sluša i Direktore, Samostalne referente, Hadži prodane duše, Turiste.

Rok opera, kao i koncert Džonija Mara, gitarista grupe The Smiths, bila je planirana za otvaranje Beer festa u sredu. Otvarane je zbog najavljene kiše, koja ipak nije pala, odloženo za četvrtak, a ceo program od srede prebačen za danas. Mar nije mogao da nastupi u izmenjenom terminu, pa je publika ostala bez prilike da čuje najveću ovogodišnju zvezdu festivala.

Tokom Beer festa, koji je počeo u četvrtak na Ušću koncertom Dejana Cukića publika je mogla da uživa u 105 sati besplatnog muzičkog programa, u više od 600 izvođača i 400 različitih ukusa piva.

Organizatori navode da je i ovogodišnji Fest posetilo oko pola miliona građana ne samo iz Beograda i Srbije već i iz celog sveta.
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetski rock hitovi za kraj Beer Festa (FOTO+VIDEO)

Izvor: RTV Pink, 19.Avg.2019

Večeras će biti održano finalno veče 17. Belgrade Beer Festa, a festival će zatvoriti muzički spektakl Rock opera.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.