Najezda zmija u kuršumlijskom kraju

Izvor: B92, 26.Jun.2012, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najezda zmija u kuršumlijskom kraju

Kuršumlija -- Meštani Kuršumlijske banje primetili su neobične zmije, kako tvrde "ogromnih dimenzija". U domu zdravlja povećan broj pacijenata sa ujedom zmija.

Meštani Kuršumlijske banje kažu da se nedavno u šumi, koja se nalazi nedaleko od ove banje, videli zmiju kakva se ne pamti u tim krajevima. I straiji meštani kažu da nikada nisu videli takvu zmiju.

"Bila je debljine kao limenka, ili flaša od pola litre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << piva. Dužina joj je bila do četiri metra, a boja joj je nekako modro zelena, tamno zelena, sa belim tačkicama. Kada sam je video, podigla je glavu, veličine moje šake, a ja sm onda pobegao", kazao je jedan meštanin koji je video neobičnu zmiju.

Istovremeno, u samom centru Kuršumlijske banje viđena je zmija koja je prelazila ulicu, a kako tvrde meštani, njena dužina bila je više od četiri metra.

Biolozi objašnjavaju da su velike zmije koje su viđene u Kuršumlijskoj banji, najverovatnije, smukovi koji su zbog povoljnih klimatskih uslova dostigli enormne dimenzije. Oni kažu i da bi te zmije, ako zaista postoje, bile veoma zanimljive za nauku.

Inače, smukovi obično dostižu dva metra dužine.

Meštani Kuršumlijske banje kažu da je inače u tom mestu velika najezda zmija, jer pored neobičnih zmija, gotovo na svakom koraku nailaze na poskoke, šarke i smukove.

"Ja sam se okrenuo i mislio sam da me zakačila grana po glavi, ali kada sam se okrenuo video sam da visi zmija", kaže jedan meštanin Kuršumlijske banje i dodaje da je posle morao da ide u bolnicu jer se onesvestio.

"Ne smemo nigde da sednemo, jer non stop srećemo zmije, ne smemo ni stvari na pod da ostavimo. Dve smo našli i u kamionu”, kaže drugi meštanin.

U kuršumlijskom domu zdravlja kažu da se svakog drugog dana javljaju ljudi sa ujedima zmija, a među njima je bilo i jedno dete. Iz te ustanove dodaju i da za sada imaju dovoljno seruma protiv ujeda zmija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.