Izvor: Blic, 11.Dec.2016, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJBOLJE IDU UZ ČAŠU HLADNG PIVA Evo kako se u Semberiji spremaju ukusni čvarci

Čvarci - stara poslastica, koja je deo naše tradicije, sve su traženiji i popularniji proizvod, pa im je porasla i prodajna cena. Oduvijek se prave i svi ih vole.

Sladokusci kažu da se dobro jedu uz domaći hleb, luk, ili pivo umesto čipsa. Kako biste napravili ukusne čvarke dovoljna je dobra volja i savet starijih, a ostalo je sve stvar rutine i ukusa, da li ćete dodati mleko zbog zlatnožute boje ili lutu papriku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da biste im dali posebnu aromu.

Sezona je svinjokolja koja je nezamisliva bez čvaraka, poslastice koja je popularna u svim seoskim domaćinstvima, a zbog velike potražnje u mesarama prave je i u Poljoprivrednom dobru "Semberija".

Kako dobiti kvalitetnu mast i ukusne čvarke otkrio je Goran Simanić. U čemu je tajna pripremanja ovog specijaliteta i na koji način je potrebno izrezati slaninu da bi se dobili kvalitetni čvarci, pogledajte u prilogu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.