Jagodinska pivara na prodaju, privatizovana Valjevska pivara

Izvor: RTS, 18.Jan.2019, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodinska pivara na prodaju, privatizovana Valjevska pivara

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju Jagodinske pivare čija je vrednost procenjena na 711 miliona dinara. Valjevska pivara prodata je za više od 3,5 miliona evra beogradskoj "Brauerei grupi".
Jagodinska pivara je u stečaju i prodaje se kao pravno lice, a najvažnija imovina ovog preduzeća je poslovni kompleks u Jagodini koji čini 41 objekat, kao i izdvojena skladišta u Nišu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kruševcu i Požarevcu. 

Depozit za učešće u prodaji Jagodinske pivare iznosi 142,2 miliona dinara, navedeno je u oglasu.
Krajnji rok za dostavljanje ponuda za kupovinu Pivare je 18. februara, kada će prispele ponude biti i otvorene.
Valjevska pivara prodata je za više od 3,5 miliona evra beogradskoj "Brauerei grupi", a Miloje Blizanjac, jedan od osnivača preduzeća koje je novi vlasnik, najavio je da će u naredne dve godine biti uloženo pet miliona evra u modernizaciju ovog preduzeća.  
"Nastavićemo da proizvodimo pivo. U modernizaciju ćemo uložiti pet miliona evra u sledeće dve godine. Pivara sada drži tržište oko Uba, Valjeva, Bajine Bašte, Loznice i Šapca, a planovi su da prostor za naše pivo proširimo na veći deo Srbije", izjavio je Miloje Blizanjac. 
Valjevska pivara je najstarije preduzeće u tom gradu i trenutno ima oko 200 zaposlenih.
Kompaniju "Brauerei grup" osnovali su 2018. godine Živojin Jovanović i Miloje Blizanjac, iz Trlića kod Uba i Zoran Kostić iz Brzeća kod Brusa.
Jovanović je na čelu Zemljoradničke zadruge "Trlić", a Kostić je prvi čovek firme "Brzmin" iz Brzeća.
Pogledaj vesti o: Kruševac,   Jagodina

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.