DANAS IRCI PIJU PIVO U HEKTOLITRIMA! Slavi se Sveti Patrik, najzeleniji hrišćanski praznik (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Mar.2019, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DANAS IRCI PIJU PIVO U HEKTOLITRIMA! Slavi se Sveti Patrik, najzeleniji hrišćanski praznik (VIDEO)

Žurka ceo dan.

Dan Svetog Patrika je irski nacionalni praznik, koji se slavi 17. marta. Najviše se slavi u Irskoj, ali i u svakoj zemlji u kojoj žive Irci.

Sveti Patrik je bio Britanac po imenu Sukat, koji proširio hrišćanstvo među Ircima. Prepoznatljiv simbol njegovog praznika je detelina sa tri lista, jer je po predanju na taj način Patrik objašnjavao Ircima šta je Sveto trojstvo.

Irci danas ujutru idu u crkvu, a zatim prekidaju post na jedan dan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i uživaju u ispijanju piva uz tradicionalna jela, spremljena od slanine i kupusa.

Zelena boja je dominantna na proslavi Dana Svetog Patrika. Prepoznatljiv lik je i patuljak leprikon, zaštitni znak proslave, koji ima sakriven ćup zlata. U SAD-u se u mnogim gradovima održavaju parade i trke.
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.