Čilić pomogao Đokoviću, pa poručio za B92.net: Može pivo

Izvor: B92, 30.Maj.2022, 23:37

Čilić pomogao Đokoviću, pa poručio za B92.net: Može pivo

Hrvatski teniser Marin Čilić kaže da nije očekivao ovakav susret u osmini finala Rolan Garosa protiv Danila Medvedeva.

On je drugog igrača sveta deklasirao rezultatom 6:2, 6:3, 6:2, za sat i 45 minuta igre.

"Tanka je nit koja deli od potpune kontrole i kad se meč preokrene imao sam takav slučaj sa Danilom prošle godine i dosta cesti sa ostalim top igračima koji u svakom trenutku traže rešenje, pokušaće nešto novo, drugi način igre. Danil je na kraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugog seta otišao u toalet, da razbije ritam i da se regeneriše. Tu sam napravio brejk koji je bio apsolutno ključan da steknem veliku prednost. Pomoglo mi je baš veliko iskustvo protiv top igrača na grend slemovima da ostanem na najvišem nivou, tako sam ostao u igri i odigrao mentalno na najvišem nivou", rekao je Čilić i dodao:

"Danil je drugačiji igrač od svih, igra nekonvencionalan tenis. Iste stvari kao protiv drugih ne prolaze i morate pronalaziti drugo rešenje i to je za mene funkcionisalo fenomenalno. Tanka je nit kada pokušavate nešto što niste navikli, ali je danas bilo top."

Čilić igra fantastično na Rolan Garosu. Šta je cilj?

"Pometi sve. Izgleda jednostavno, ali igraju se mečevi na best of five. Zahtevno je mentalno ostati u unutra, pogotovo ja koji igram tenis, koji trayi pripremu sa nogama. Ne igram defanzvni tenis, gde mogu pretrčavati takođe. Za takav tenis je potreban je ozbiljan fokus i to je ove godine što mi je fantastično. Ne ide uvek u pravom smeru, ali zadržavam taj nivo I to mi je najveća dobit."

Da li je očekivao ovakav meč?

"Nisam očekivao. Možda ćemo igrati četiri sata, nisam znao šta da očekujem od noćnog meča. Stavio sam na sebe očekivanje da držim svoj nivo od početka do kraja."

Čilić je Grend slem tituku osvojio 2014. na US openu. Može li do nove?

"Ne razmišljam o tome. Uopšte. Samo gledam na svoju igru. Tražim od sebe da drim visoki nivo da budem spreman za borbu protiv top igrača. Šta će se dogoditi, ne zna, idemo korak po korak."

Izbacio je Medvedeva i tako pomogao Novaku, koji, ako želi da ostane broj jedan, mora da osvoji turnir. Čilić će biti zadovoljan kafom ili pivom da ga Novak časti"

"Jedna kafica ili pivo", zaključio je Čilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sa Novakom kafica, a može i pivo: Čilić posle meča sa Medvedevim o „usluzi“ Đokoviću

Izvor: Danas, 31.Maj.2022, 09:50

Hrvatski teniser Marin Čilić objasnio je kako je pobedio ruskog igrača Danila Medvedeva u četvrtom kolu Rolan Garosa.Epilog kakav se nije očekivao, Rus je bio u dobrom zaletu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.