Izvor: MozzartSport.com, 19.Sep.2021, 14:03

Belgijski Klasiko nemih posmatrača, Radovanović suspendovan i novčano kažnjen

Gentu olakšan posao

Više od jednog veka sukobi Standarda i Anderlehta izazivaju posebnu pažnju. Rivalstvo Crvenih i Ljubičastih je toliko evoluiralo od daleke 1919. kada se zbio prvi dvoboj, da je dobilo naziv Belgijski Klasiko, kao jedan od najintenzivnijih duela u zemlji piva i čokolade. To je ujedno i okršaj industrijskog Liježa sa buržoaskim Briselom, koji će naredni čin imati danas u sklopu 8. runde Župiler >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Pro lige (18.30).

Poslednjih godina ni jednima, ni drugima, ne cvetaju ruže. Standard nikako ne uspeva da oformi pobedničku generaciju koja bi vratila titulu na Moris Dufran, koju tamo čekaju 12 godina. Slična situacija je i u slavnom Anderlehtu, koji je poslednjih sezona nemi posmatrač zbivanja u belgijskom fudbalu. Nije se, i pored enormnih ulaganja, previše pitao oko osvajanja znamenja, a protekli put na tronu je bio 2017.

18.30: (3,90) Standard (3,50) Anderleht (1,95)

Početak nove kampanje prošao je u promenljivom tonu za velike rivale. Standard je u vrhu, prati korak lidera Klub Briža, ali dva teška poraza "debelo" su ga unazadila. Ipak, u protekloj rundi je slavio na gostovanju Serenu i najavio izlazak iz krize. Kako bi se što bolje spremio za Klasiko, tim iz Liježa je u sredu dozvolio svojim pristalicama da prisustvuju treningu ekipe i tako dodatno motivišu miljenike pred dolazak večitog rivala iz Brisela.

U međuvremenu, Ljubičasti su odigrali meč manje u odnosu na ostatak divizije, i imaju tri boda manje od Standarda. Poteklog vikenda puleni Vensana Kompanija deklasirali su Mehelen sa čak 7:2, i na najbolji način poslali poruku Crvenima da ih zanima samo pobeda.

21.00: (5,10) Kortrajk (3,70) Gent (1,70)

Interesantan okršaj očekuje se i u Kortrajku, gde gostuje Gent, rival Partizana u grupnoj fazi Lige Konferencije. Posao bi Bafalosima mogao da bude olakšan, jer domaći neće moći da računaju na usluge srpskog štopera Aleksandra Radovanovića.

Naime, disciplinsko veće Kraljevskog belgijskog fudbalskog saveza donelo je odluku da Radovanoviću "odreže" suspenziju od tri utakmice i novčanu kaznu u visini od 2.500 evra.

-------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------------

Posle duela sa igračem Levena Ngavom, Srbin je zadao protivniku snažan udarac u visini vrata, posle čega je sudija Smet odmah izvukao crveni karton. Kortrajk je smatrao da bi suspenzija na jedan meč trebalo da bude dovoljna, ali je Savezno javno tužilaštvo povećalo kaznu posle klupske žalbe.

Kortrajk je devetoplasiran posle sedam odigranih mečeva sa 10 bodova, dok je Gent na 16. poziciji sa sedam osvojenih bodova uz meč manje u odnosu na većinu ekipa.

BELGIJA 1 – 8. KOLO

Petak

Serkl Briž - Epen 1:2 (1:1)

Subota

Ostende - Beršot 3:1 (2:0)

Mehelen - Leven 2:0 (2:0)

Union Sen Žiluaz - Varegem 2:1 (0:0)

Šarlroa - Klub Briž 0:1 (0:1)

Nedelja

13.30: (4,10) Sint Trojden (3,50) Genk (1,92)

16.00: (1,55) Antverpen (4,20) Seren (6,00)

18.30: (3,90) Standard (3,50) Anderleht (1,95)

21.00: (5,10) Kortrajk (3,70) Gent (1,70)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.