Peugeot izlaže dva zelena modela na manifestaciji Ekomobilnost u Beogradu

Izvor: B92, 17.Sep.2021, 15:12

Peugeot izlaže dva "zelena" modela na manifestaciji "Ekomobilnost" u Beogradu

"Ekomobilnost u Srbiji" je dvodnevna manifestacija u saradnji sa Srpskom Asocijacijom uvoznika vozila i delova, posvećena temi uticaja motornih vozila na životnu sredinu, sa osvrtom na uticaj medija na edukaciju o ovoj temi.

Manifestacija je posvećena veoma aktuelnoj temi novih vidova ekološkog putničkog i komercijalnog prevoza i održava se 17. i 18. septembra na dve lokacije - u kući Kralja Petra i na platou ispred Muzeja 25 Maj.

Izlagači su proizvođači, uvoznici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i distributeri vozila: automobila, bicikla, mopeda, motocikala, trotineta, privrednih vozila, kombija i autobusa na ekološki prihvatljiv pogon koji smanjuju otisak CO2, kompanije/uslužne delatnosti koje smanjuju broj vozila u saobraćaju kroz deljenje, odnosno “car sharing” i podstiču urbanu mikromobilnost.

Pored gorenavedenih, izlagači su proizvođači i uvoznici elektropunjača, operateri mreža elektropunjača, proizvođači solarne i ostale "zelene struje".

Izlagači su i ostale kompanije koje se bave inovacijama u oblasti alternativnih, ekološkijih pogona i goriva.

Učesnici su predstavnici organizacija koje zastupaju interese izlagača, predstavnici državne Uprave, Ministarstva životne sredine Republike Srbije, predstavnici relevantnih državnih institucija i nevladinih organizacija, mediji, diplomatski kor.

Peugeot na ovoj manifestaciji predstavlja svoja dva elektrifikovana modela, e-208 i 3008 Hybrid.

Peugeot e-208 opremljen je baterijom od 50 kWh i električnim motorom od 100 kW (136 KS). Autonomija u vožnji iznosi do 340 kilometara prema WLTP standardu.

Baterija se može brzo napuniti do 80% svog kapaciteta za 30 minuta ukoliko se puni na javnoj stanici za punjenje kapaciteta do 100 kW.

Peugeot 3008 Hybrid je dostupan u dve verzije - sa 225 KS i prednjim pogonom i sa 300 KS i pogonom na sva 4 točka.

Kapacitet litijum-jonske baterije omogućava da se sa jednim punjenjem pređe do 59 km u Electric režimu, prema WLTP homologacionom protokolu.

Baterija može da se dopuni koristeći standardnu utičnicu (8A, 220V) za 4 sata ili utičnicu za brzo punjenje tipa Green’up (14A, 220V) takođe za 4 sata.

Osim toga, auto može da se dopuni strujom i na Wall Box stanici. Vreme potpunog punjenja se tada smanjuje na 1 sat i 45 minuta (sa Wall Boxom od 7,4 kW).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Peugeot učesnik manifestacije Ekomobilnost

Izvor: AutoBlog, 17.Sep.2021

Ekomobilnost u Srbiji je dvodnevna manifestacija u saradnji sa Srpskom Asocijacijom uvoznika vozila i delova, posvećena temi uticaja motornih vozila na životnu sredinu, sa osvrtom na uticaj medija na edukaciju o ovoj temi. Manifestacija je posvećena veoma aktuelnoj temi novih vidova ekološkog putničkog...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.