Auto godine u Srbiji je Peugeot 508 FOTO

Izvor: B92, 25.Mar.2019, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Auto godine u Srbiji je Peugeot 508 FOTO

Francuski "lav" pobedio je u konkurenciji devet modela.

Žiri Asocijacije automobilskih novinara dodelio je titulu "Auto godine u Srbiji 2019" modelu Peugeot 508.

Druga generacija francuske limuzine odnela je pobedu ispred ostalih osam finalista izbora, među kojima su bili Audi A6, BMW X5, Honda CR-V, Mercedes A klase, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << VW Touareg, Škoda Karoq, Ford Focus i Toyota Corolla.

Za razliku od ranijih godina kada su birana četiri automobila u različitim kategorijama, ove godine je izabran samo jedan automobil koji se ovenčao titulum najboljeg na tržištu Srbije.

Posetioci salona automobila u Beogradu mogu da vide ovogodišnjeg pobednika na štandu francuskog proizvođača u hali 1.

Sa dužinom od 4,75 metara, novi Peugeot 508 je odnosu na prethodnika kraći za 8 cm, niži za 5,a širi za 3 cm, čime su dobijene dinamičnije proporcije.

Vrata bez okvira doprinose kupe efektu dok su napred pozicionirani LED farovi sa dnevnim svetlima koja se spuštaju duž branika i asociraju na očnjake, a u zadnjem delu LED svetla ostavljaju utisak lavovskih kandži, čime zajedno doprinose krakaterističnom svetlosnom potpisu brenda.

Od agregata su u ponudi benzinski Puretech motori od 180 i 225 konjskih snaga upareni sa osmostepenim automatskim menjačem kao i dizelski HDi motori od 130, 160 i 180 konjskih snaga, pri čemu je jedino najslabija verzija navedenih agregata dostupna sa manuelnim šestostepenim menjačem.
Pogledaj vesti o: Audi,   BMW,   Mercedes Benz

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ko su najlepše devojke sajma automobila FOTO

Izvor: B92, 26.Mar.2019, 09:09

Na auto-salonu u Beogradu održan je tradicionalni izbor za Miss sajma. Za razliku od prethodnih godina, ovog puta žiri su činile upravo hostese koje su na kraju izabrale najlepšu iz svojih redova...Takmičenje za titulu Miss, najlepše među najlepšim hostesama, koje svojim likom, šarmom a neretko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.