Učenici koji primaju porodičnu penziju da dostave potvrdu do kraja septembra

Izvor: Radio 021, 24.Sep.2017, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenici koji primaju porodičnu penziju da dostave potvrdu do kraja septembra

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje podsetio je da je kraj septembra rok do kada učenici koji koriste porodične penzije, ako su stariji od 15 godina, moraju da dostave potvrde o školovanju, da im ne bi bila obustavljena isplata.

Studenti to moraju da učine do kraja oktobra.

Na potvrde, koje se mogu predati lično ili poslati poštom filijali Fonda PIO koja im isplaćuje penziju, neophodno je upisati matični broj roditelja po kome se koristi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << penzija.

Učenici imaju pravo na porodičnu penziju do završetka školovanja, ali najkasnije do navršenih 20. godina, odnosno studenti koji pohađaju visokoškolske ustanove do navršene 26. godine, naveo je u saopštenju Fond PIO.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Penzija,   Isplata penzije

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.