Srbija-Makedonija:Rešiti zaostale penzije i vojna groblja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2017, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija-Makedonija:Rešiti zaostale penzije i vojna groblja

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević danas se zahvalio na inicijativi Makedonije za uspostavljanje normativno-pravnog okvira resornih ministarstava, ocenivši da će upravo taj korak biti dodatni impuls za unapređenje saradnje u oblasti rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja.

Đorđević je u razgovoru sa ambasadorkom Makedonije Verom Jovanovski-Tipko zahvalio na razumevanju da se u što hitnijem roku pokrene rešavanje pitanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zaostalih isplata penzijskih fondova Srbije i Makedonije, kao i za uspostavljanje okvira saradnje u oblasti zaštite vojnih memorijala na teritoriji obe zemlje, saopštilo je resorno ministarstvo.

S obzirom da su obe zemlje kandidati za članstvo u Evropskoj uniji, kao i da se u oblasti socijalne politike suočavaju sa gotovo istim problemima, ministar Đorđević je ocenio kao veoma značajno da se u narednom periodu posebna pažnja posveti mogućnostima zajedničkog učešća u fondovima Evropske unije u cilju podizanja nacionalnih kapaciteta, ali i proširivanja mogućnosti prekogranične saradnje.

Ambasadorka Jovanovska - Tipko istakla je kako će Ambasada Makedonije, kao i do sada, pružati podršku za unapređenje saradnje dve zemlje.

Imajući u vidu obostrani interes za promociju pitanja rodne ravnopravnosti, dogovoreno je da će u narednom periodu biti organizovana zajednička tribina u cilju promovisanja dijaloga i osnaživanja prava žena.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đorđević sa ambasadorkom Izraela o saradnji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2017, 10:13

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević danas je ambasadorku Izraela Alonu Fišer-Kam upoznao s rezultatima dosadašnje bilateralne saradnje dve zemlje u oblasti rada i socijalnih pitanja i iskazao zainteresovanost da se u narednom periodu razmotre modaliteti za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.