Spektakl na Novom Zelandu – Huker bolji od Feldera, ovaj najavio penziju

Izvor: B92, 23.Feb.2020, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakl na Novom Zelandu – Huker bolji od Feldera, ovaj najavio penziju

UFC Fight Night 168 priredio je zanimljivo veče, a u glavnoj borbi je Den Huker pobedio Pola Feldera podeljenom odlukom sudija.

U pravom MMA ratu između Amerikanca Pola Feldera i Novozelanđanina Dena Hukera publika u Oklendu nije ostala ravnodušna.

Den Huker je posle pet žustrih rundi uspeo da odnese pobedu nad Felderom, a sudije su glasale 48:47, 48:47, 47:48 i Huker je slavio podeljenom odlukom.

Huker je uspeo da održi distancu na ovom meču, a naklonost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sudija je dobio već u prvoj rundi kada je "lou kikovima" naneo štetu Felderu i to sve povezao sa prednjim direktima i odličnom eskivažom.

Felder je imao maltene zatvoreno desno oko, ali je i pored toga u nekoliko navrata uspeo da pregazi Hukerovu odbranu, a podatak da smo posle tri runde imali čak 327 značajnih udaraca na obe strane dovoljno govori o kvalitetu ove borbe.

Popularne "šampionske runde" (4. i 5. runda) bile su čak spektakularnije od prethodne tri. Felder se probudio, podigao agresiju i nekoliko puta uspeo da lepo udari Hukera u vilicu što je ostavilo traga.

Huker je znao da mora da spusti tempo kako bi izbegao štetu i uspeo da obori Feldera u parter, što je u očima sudija sigurno bio vrlo značajan faktor.

Sudije su na kraju Dena Hukera proglasile za pobednika, a Pol Felder je po okončanju borbe najavio mogućnost odlaska u penziju kako bi više vremena proveo sa svojom ćerkom.

Nedugo posle borbe na društvenim mrežama je osvanula slika dvojice boraca pri pružanju standardne lekarske pomoći uz Hukerov opis:

"Na kraju dana, mi smo samo dvojica očeva koji pokušavaju da nahrane porodice"
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.