Reks Tilerson ostaje bez pozicije?! Dva visoka zvaničnika Stejt dipartmenta dala ostavku

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2017, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reks Tilerson ostaje bez pozicije?! Dva visoka zvaničnika Stejt dipartmenta dala ostavku

Tilerson se juče ogradio od Trampove reakcije

Dvoje visokih zvaničnika američkog Stejt dipartmenta najavilo je prošle nedelje da će napustiti svoje pozicije, piše list "Forin polisi".

Ukrajina PREVARILA Kim Džong Una: Ovako je PODMETNULA lažne crteže balističkih raketa!

Trejsi En Džejkobson, karijerna diplomatkinja koja predvodi biro za poslove u međunarodnim organizacijama, obavestila je svoje osoblje u petak da odlazi u penziju početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oktobra, a Vilijem Rivington Braunfild, pomoćnik državnog sekretara za borbu protiv međunarodne trgovine drogom i sprovođenje zakona, najavio je istog dana da odlazi sa tog mesta do kraja septembra.

Međutim, portparolka Stejt departmenta demantovala je u izjavi za "Forin polisi" da je Braunfild najavio svoj odlazak.

Do odlazaka visokih zvaničnika Stejt departmenta dolazi u trenutku kada postoje znaci o mogućoj ugroženosti pozicije državnog sekretara Reksa Tilersona, dok informativni portal "Aksios" navodi da je američki predsednik Donald Tramp sve više frustriran zbog Tilersona.

Sa druge strane, na nedavne izlive nasilja u gradu Šarlotsvilu.

Upitan da prokomentariše vrednosti koje Tramp zastupa, kao i njegovo odbijanje da osudi bele rasiste, Tilerson je rekao da predsednik "govori u svoje ime".
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dvoje visokih zvaničnika Stejt dipartmenta najavilo ostavke

Izvor: Blic, 28.Avg.2017

Dvoje visokih zvaničnika američkog Stejt dipartmenta najavilo je prošle nedelje da će napustiti svoje pozicije, piše list "Forin polisi"...Trejsi En Džejkobson, karijerna diplomatkinja koja predvodi biro za poslove u međunarodnim organizacijama, obavestila je svoje osoblje u petak da odlazi u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.