Preminula novinarka RTV-a Olga Ivković

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2018, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula novinarka RTV-a Olga Ivković

U Novom Sadu je iznenada preminula novinarka naše kuće u penziji Olga Ivković. Rođena je 1933. godine u Vrbanjcima kod Kotor Varoši u BIH. Ceo radni vek provela je Radio televiziji Vojvodine, u redakciji Radio Novog Sada na srpskom jeziku. 

Kao novinar urednik u informativnom programu do poslednjeg radnog dana uređivala je vesti i rubriku "Dogodilo se na današnji dan", punih 29 godina! Među emisijama koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obeležile program Radio Novog Sada, ostala su u sećanju i njena "Nasleđa i običaji", reportaže o ljudima i njihovim životima zabeležene Olginim reporterskim magnetofonom.

Kao penzionerka bila je aktivan član Udruženja novinara, novinarskog Fonda solidarnosti, Udruženja penzionisanih radnika RTV, a za neumoran rad nagrađena je Srebrnom medaljom Crvenog krsta Vojvodine 1986. i Zlatnom poveljom UNS-a, 2008. godine, Zahvalnicom Fonda solidarnosti za poseban doprinos unapređenju rada tog fonda.

Olga Ivković ostaće nam trajno u sećanju kao neverovatno vredna i vedra osoba, koju su krasile izuzetne ljudske i profesionalne osobine.

Sahrana Olge Ivković biće u ponedeljak u 10 časova i 30 minuta na Novom groblju u Novom Sadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.