Predsedniče, dve godine su u penziji, a primaju i platu i penziju; Vučić: Istina...

Izvor: BKTV News, 20.Jan.2018, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Predsedniče, dve godine su u penziji, a primaju i platu i penziju"; Vučić: "Istina..."

Ministar prosvete Mladen Šarčević, ili neko drugi u njegovo ime, doći će od 26. januara u Orahovac i pokušati da sa profesorima i driektorima nađe rešenje za srednje škole koje imaju problem da osnuju odeljenja, budući da imaju mali broj učenika, najavio je večeras u Lapljem selu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Profesorka jedne od škola iz Orahovca iznela je predsedniku Vučiću da je u gimnaziji, da bi se osnovalo odeljenje, potrebno da se upiše 15 đaka, a >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << to je kako kaže, previše za taj grad, gde u nekim opštinama neretko samo jedan, dva ili tri đaka završavaju osnovnu školu.

Predsednik Vučić je orahovačkoj profesorki potom obećao da će ministar prosvete Mladen Šarčević 26. januara ili "koji dan posle toga" doći u Orahovac da bi se pronašlo rešenje.

FOTO: Tanjug/Dimitrije Goll

Ona je rekla da je problem u Orahovcu i to što se škola ne obnavlja 20 godina, to što prevoz iz Orahovca u Kosovsku Mitrovicu ide samo tri puta nedeljno, prodaja srpskih kuća, pasoši sa kojima ne može nigde da se putuje, osim ako se ne ode u Prištinu po vizu...

Još jedan građanin Orahovca požalio se predsedniku Vučiću da u tamošnjem privremenom organu postoje ljudi koji su dve godine u penziji a već dve godine primaju i penziju i platu, na šta je Vučić rekao da je istina da je Srbija često plaćala funkcionere tamo gde nisu potrebni, a da se malo davalo "sirotinji koja se bori da opstane".

On je po tom pitanju rekao da je teško da uvek svi budu zadovoljni, ali da će učiniti sve da promene krenu na bolje.

Orahovčanin, koji je inače inženjer poljoprivrede, tražio je pomoć i za dve poljoprivredne zadruge koje postoje u Orahovcu, na šta mu je predsednik Vučić rekao da nije problem naći finansijsku pomoć ali da je potrebno izneti jasan biznis plan u kojem će se videti da je posao održiv.

FOTO: Tanjug/Zoran Žestić

Predsedniku Vučiću je isti stanovnik Orahovca rekao i da se grad iz kojeg dolazi susreće sa veliki iseljavanjem stanovništa.

Predsednik Vučić kaže da "teško da će se taj problem rešiti i za 50, 60 godina", a Orahovčaninu poručio da je otvoren za sve ideje i projekte koji predlažu rešenja tog problema.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas na Kosovu i Metohiji, a posetu je započeo obilaskom manastira Banjska, a sva dešavanja sa ovog događaja možete pratiti UŽIVO OVDE.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.