Povećana osnovica za samostalne uplate penzijskog doprinosa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2010, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećana osnovica za samostalne uplate penzijskog doprinosa

BEOGRAD - Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Srbije obavestio je danas građane koji sami plaćaju doprinos za penzije da je za 4,94 odsto povećana osnovica osiguranja.

Nova osnovica za obračun doprinosa usklađena je sa kretanjem zarada u prethodnom kvartalu, a primenjivaće se za uplate u februaru, martu i aprilu 2010. godine.

Građani mogu da se odluče da jednu od 13 osnovica osiguranja, nezavisno od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njihove stručne spreme. Najniža osnovica iznosi 35 odsto prosečne bruto zarade u Srbiji u prethodnom tromesečju, što je 16.219 dinara, a najviša pet prosečnih zarada, odnosno 321.705 dinara.

Doprinos za penzijsko-invalidsko osiguranje je 22 odsto, tako da će mesečne uplate doprinosa iznositi od 3.568 dinara do 50.975 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uvećana osnovica za samodoprinos

Izvor: S media, 01.Feb.2010

Gradjani koji sami uplaćuju doprinose za penziono osiguranje od uplate za februar treba da uplate osnovica uvećanu 4,95 odsto, saopštio je danas Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje. ..PIO fond je objasnio da je do uvećanja osnovice došlo zbog uskladjivanja sa kretanjem zarada...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.