Poslanici sutra nastavljaju raspravu o ukidanju umanjenja penzija

Izvor: Radio 021, 23.Sep.2018, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici sutra nastavljaju raspravu o ukidanju umanjenja penzija

Skupština Srbije nastaviće sutra načelnu raspravu o više predloga zakona i međunarodnih sporazuma među kojima i o ukidanju privremenog smanjenja penzija.

Ukidanjem tog zakona oktobarska penzija biće isplaćena bez umanjenja, najavio je na početku rasprave u petak ministar za rad Zoran Đorđević obrazlažući izmene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Poslanici opozicije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prvog dana rasprave zatražili su da se penzionerima vrati oduzeto s obzirom da je penzija umanjena još 2014. godine i ocenili da je potrebno uvesti institut minimalne penzije i sistem usklađivanja visine penzija sa troškovima života dva puta godišnje.

Na dnevnom redu sednice su i izmene i dopune Finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2018. godinu zbog planiranog povećanja penzija, zatim izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju kojim se produžava studiranje po starom programu za još godinu dana.

Na dnevnom redu su i predlozi zakona o profesijama od posebnog interesa za Srbiju i uslovima za njihovo obavljanje, odluke o izboru viceguvernera Narodne banke Srbije, kao i više međudržavnih sporazuma.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.