Pokrenuta peticija da se Konstrakti dodeli penzija, ona poručila: Tanka sam sa stažom

Izvor: B92, 18.Maj.2022, 21:47

Pokrenuta peticija da se Konstrakti dodeli penzija, ona poručila: "Tanka sam sa stažom"

U Srbiji je pokrenuta peticija kako bi se njihovoj ovogodišnjoj predstavnici na Eurosongu - Ani Đurić Konstrakti - dodelila nacionalna penzija, što je komentarisala i sama pevačica i poručila kako je "tanka sa radnim stažom".

U opisu online peticije navodi se da je Ana "svojom umetnošću, stavom, delima i svakom svojom gestom i izgovorenom rečenicom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prikazala i pokazala svetu najlepšu stranu srpskog naroda".

"Našu zastavu je ponosno isticala na svakom mestu i svakom koraku pred milionima gledalaca najvećeg televizijskog spektakla u svetu. Svoju pesmu je ponosno pevala na svom maternjem jeziku, za razliku od svih ostalih koji su svoje pesme pjevali na engleskom", poručili su.

Takođe, pokretači peticije ističu kako smatraju da su postojale velike šanse da njihova predstavnica pobedi "da se nije uplela politika".

"Slobodna umetnica mora biti zdrava i imati sigurnu egzistenciju", poručili su.

Konstrakta je ubrzo odgovorila na ovu inicijativu na svom Instagram storiju podelivši link peticije s natpisom "Da Konstra ode u penziju".

"Lepo je ovo s penzijom, ali vam moram reći da sam tanka sa stažom, ne znam bih li ga nakupila i sutra da se zaposlim. Tako da će biti cvrčak i mrav priča", poručila je.

Peticija je do sad prikupila više od 2.700 potpisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.