Penzioneri u prihvatilištima primaće penzije i bez dokumenata

Izvor: Press, 24.Maj.2014, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penzioneri u prihvatilištima primaće penzije i bez dokumenata

Isplata naknada za više od 50 hiljada korisnika tuđe nege i pomoći, počela je 22. maja. Isplata naknada za oko 400 Obrenovčana, kojima je do sada uglavnom poštar donosio novac, na šalterima čak i u prihvatnim centrima, proba je za daleko veći posao koji sledi od subote, sa isplatom drugog dela penzije.
Anica Jović iz Obrenovca kaže da ako ostanu, primiće penziju u Hali Pionir.
Veronika Jovanović iz Obrenovca kaže da je ponela dokumenta, ličnu kartu i zdravstvenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << knjižicu.
Međutim, i za one koji nisu imali vremena da sa sobom išta ponesu, pošta nudi rešenje. Da li će i banke to slediti, još se ne zna.
"Ukoliko korisnik nema lični dokument, u saradnji sa nadležnim organima, sa MUP-om i u prisustvu dva svedoka koji imaju lična dokumenta, koji su svedoci - za korisnika koji ih nema, mi takođe isplaćujemo penziju", kaže Nela Bojović iz JP "Pošta Srbije".
Kombi sa šalterom mobilne pošte posetiće i manja prihvatilišta. Iz Obrenovca i okolnih mesta ima više od 14.000 penzionera, četvrtini njih poštari su donosili penzije.
U ostalom delu Srbije uključujući i ugrožena područja, poštari će do 1. juna pokušati da uruče primanja na kućne ili nove adrese, a ukoliko ne uspeju, posle tog roka, novac će penzionerima biti dostupan na šalterima pošte.
Od milion i sedamsto penzionera u Srbiji, oko pola miliona njih penzije prima na kućne adrese, ostali preko računa banaka i pošte.
Pogledaj vesti o: Isplata penzije

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Isplata penzija i u prihvatilištima

Izvor: RTS, 24.Maj.2014

Počela je isplata drugog dela penzije za milion i 200 hiljada penionera koji primanja dobijaju preko računa pošta i banaka. Oko pola miliona njih koji penzije primaju na kućne adrese poštare mogu da očekuju od ponedeljka...Građani iz ugroženih područja penziju su mogli da podignu i na privremenim...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.