Penzije nikad veće, rast plata u fazama

Izvor: Mondo, 04.Okt.2018, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Penzije nikad veće, rast plata u fazama"

Ministar finansija Siniša Mali kaže da će penzije biti od osam do 13,3 odsto veće svim penzionerima, a da će do kraja oktobra biti poznato koliko će konkretno biti povećane plate u javnom sektoru u 2019. godini.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Mali je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predstavnicma MMF održanoj povodom prve revizije novog aranžmana sa tom međunarodnom finansijskom insitucijiom podsetio da je već ukinut Zakon o privremenom smanjenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << penzija, te da će penzije od oktobra biti "nikad veće".

Ministar finansija je rekao da je dobijena saglasnost MMF-a da se povećaju penzije i za penzionere koji primaju do 32.285 dinara, te da očekuje da će na sednici Vlade Srbije biti odlučeno da se tim penzionerima penzije povećaju za pet odsto.

On je naveo da će 2019. godine biti definisan novi sistem indeksacije penzija koji će se primenjivati od 2020. godine.

Kada je reč o povećanju plata u javnom sektoru Mali je rekao da će se plate povećavati u fazama, te da je sa MMF dogovoreno koliki je prostor za to povećnaje u narednoj godini.

Precizirao je da će do kraja oktobra biti izneti konkretni podaci o tome i naglasio da je Vlada Srbije posvećena sprovođenju reforme plata u javnom sektoru za koju kaže da je jedna od ključnih reformi na kojoj se radi već četiri godine.

Od danas veće penzije!Dobre prognoze za Srbiju MMF-a i Svetske banke

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Mali: Penzije će biti nikad veće, povećanje plata u fazama

Izvor: Večernje novosti, 04.Okt.2018

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će penzije biti od osam do 13,3 odsto veće svim pezionerima, a da će do kraja oktobra biti poznato koliko će konkretno biti povećane plate u javnom sektoru u 2019. godini Ministar finansija Siniša Mali izjavio je u četvrtak da...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.