Ostrvo u regionu traži lekara, plata 1350€ i opet neće niko

Izvor: B92, 06.Avg.2018, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostrvo u regionu traži lekara, plata 1350€ i opet neće niko

Jedna dubrovačka ambulanta ponovo mora da raspiše konkurs i pokuša da nađe lekara koji bi radio na ostrvu.

Jedina ambulanta u Babinom Polju zatvorena je jer je dosadašnja lekarka otišla u penziju. Problem je što se u sezoni na ostrvu nađe i do 5.000 ljudi, a po lekove bi morali da idu do Stona ili Dubrovnika.

Posle penzinosanja doktorke, pokušali su da nađu zamenu, i činilo se da je problem rešen. Na konkurs se, piše Večernji, javilo dvoje zainteresovanih, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a odabran je lekar iz okoline Zagreba. On je bio spreman da dođe na Mljet i da preuzme posao, ali odustao je u poslednjem momentu.

„Nije lako naći adekvatnog doktora. Malo ko želi da dođe na ostrvo. Moramo da ponovimo konkurs, i apelujem na sve zainteresovane da se jave kako bi ostrvo konačno dobilo doktora“, kaže načelnik opštine Mljet Đivo Market.

Doktoru se, uz platu koja je minimalno 1350€, nudi i smeštaj.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.