OAS I LEGIJA STRANACA POKUŠALI PUČ I UBISTVO DE GOLA Kako je duh prošlosti posle 60 godina ponovo zakucao na vrata Makrona!

Izvor: Kurir, 30.Apr.2021, 19:20

OAS I LEGIJA STRANACA POKUŠALI PUČ I UBISTVO DE GOLA Kako je duh prošlosti posle 60 godina ponovo zakucao na vrata Makrona!

"Francuska je u opasnosti. Nekoliko smrtnih opasnosti joj preti. Čak i u penziji, ostajemo vojnici Francuske i ne možemo u sadašnjim okolnostima ostati ravnodušni prema sudbini naše lepe zemlje. Dezintegraciju zemlje čine islamske horde iz predgrađa, koje odvajaju velike delove nacije i pretvaraju ih u teritoriju podložnu dogmama suprotnim našem ustavu", stoji u pismo koje je potpisalo više od 1.000 aktvinih i penzionisanih oficira, podoficira i vojnika, koje je upućeno Emanuelu Makronu predsedniku Francuske, da li ciljano ili slučajno baš na 60 -godišnjicu od pokušaja vojnog puča protiv tadašnjeg predsednika Pete republike Šarl de Gola, koji je odlučio da okonča krvavu Alžirsku avanturu i toj zemlji na severu Afrike, da nezavisnost i Francusku okrene u drugom pravcu zbog čega je vojska pokušala puč, koji je propao.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.