Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2020, 14:24

Nurmagomedov i 10.000.000 razloga za penziju

Pesnicama i krvlju najplaćeniji, sada već bivši šampion UFC-a zaradio je više nego dovoljno za njegove skromne potrebe

Habib Nurmagomedov jedan je od onih šampiona koji za novac, a pre svega prikazivanje „bogatstva“ nikako ne mare. Skromnost je vrlina i on je se čvrsto drži iako može da živi na visokoj nozi, poput mnogih njegovih rivala.

Za njega je najveće bogatstvo ljubav bližnjih i ljubav prema Alahu, tako da je brojanje para koje je zaradio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dagestanski borac tokom UFC karijere čista „rašomonijada“. Ali tako je to u modernom svetu i sportu, gde zarada često skreće fokus interesa javnosti. Tako i na ovom primeru.

Pre svega, treba znati da je Nuramgomedov, koji se juče nakon treće odbrane trona (mnogi kažu premalo za status koji mu se pripisuje) lake kategrije oprostio od UFC-a sa skorom 13-0 (29-0 ukupno u profi karijeri), ostavio trag kakav je malo njih ostavilo u svetu MMA – mešovitih borilačkih veština. Dostigao je takav nivo i takav kvalitet, da ga smatraju za najboljeg ikada, te se nadaju da će odustati od penzije.

Veliko je pitanje da li će, nakon što je poslušao majku i okačio rukavice o klin posle preksinoćnog davljenja Džastina Gejdžija, uopšte ponovo ući u oktagon ili pak ring, tatami... Razloga je više, pre svega tu je praznina u njegovom životu nastavla nedavnom smrću oca i trenera, Abdulmanapa. Zavet roditelja je ispunjen i sa tim je rešeno.

Takođe tu je i poprilična svota dolara koju je sakupio od turnirskih nagrada tokom sedam godina borbi u Ultimate Fighthing Championshipu. Čisto da mu penzija bude što bezbolnija iz tog izvora mu je stiglo čak 10.000.000 dolara. I to ne računajući bonuse i TV prava.

Walking away as a legend of the sport... ????

[ #UFC254 | #InAbuDhabi | @VisitAbuDhabi ] pic.twitter.com/XW6nWe6BUa

Prvi boj u UFC-u ruski as je imao još 2013. kada je za pobedu nad Kamalom Šalorusom dobio 10.000 dolara. Do kraja karijere, kao što se može videti, uvećao je tu sumu sa 1.000 puta! Poslednja isplata stigla je nakon pobede nad Gejdžijem u subotu uveče i iznosi  tačno 3.000.000 za pobedi i 90.000 za bonus. To mu je i najveća isplata u karijeri, većča i od one za pobedu nad Konorom Makgregorom. Mada mu je tada pola zarade, oko 750.000 dolara uzela država Nevada zbog nemilih scena posle tog meča, kada je Habib uleteo u Irčev ugao i krenuo da se razračunava.

Nurmagomedovu je 32 godine i sada mu sledi period mira i tišine u krugu voljene porodice, dok se, verujemo ne odluči za neki novi projekat. Život je pred njim, ima mnogo više nego što mu treba i red je da se malo opusti.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.