Izvor: RTS, 20.Jun.2021, 16:10

Najbolji srpski dvojac "mahača" odlazi u penziju

Srpski arbitri Dalibor Đurđević i Milovan Ristić, nakon 28 gotovo besprekorne karijere, odlučili su da odu u penziju.
Kao što su tokom svoje briljantne karijere donosili milimetarske tačne odluke, tako su i danas odlučili, iznenadivši sve, da je ih na fudbalskom terenu više nećemo gledati.

Najbolji dvojac >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "mahača" u istoriji srpskog fudbala i jedni od najboljih arbitara na svetu u poslednjoj deceniji, odlučili su da završe karijeru.
Posle 28 godina karijere bez ijedne mrlje, Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, postavili su mnoge standarde i rekorde u ovom poslu, bili neizostavni deo najboljeg tima koji je proslavio srpsko suđenje.
Na čelu sa Miloradom Mažićem popeli su se na vrh fudbalskog sveta, odsudili dva Svetska prvenstva u Brazilu i Rusiji, Evropsko prvenstvo u Francuskoj, Superkup Evrope, Finale kupa Konfederacija, Finale Lige šampiona, preko 300 internacionalnih utakmica, Lige šampiona, Lige Evrope, najveće derbije Katara, Egipta, Kine....
U Srbiji su postali skoro pa dekor najveće svetkovine srpskog fudbala i nakon odlaska Milorada Mažica iz Srbije gotovo da se nije postavljalo pitanje ko će biti na "linijama" u najtežoj utakmici srpskog fudbala gde se greške ne praštaju.
Njima se verovalo i u njihove se odluke nije sumnjalo.
Donosili su derbiju potrebnu mirnoću i pre samog početka, a na kraju su stigli do brojki od 27 (Milovan) i 25 (Dalibor) odsuđenih derbija.
Impozantan broj koji će retko ko moći da prestigne.
U sedam navrata sudili su u finalu Kupa Srbije, što će ostati ubeleženo kao još jedan rekord koji će se teško oboriti.
Na Fifinoj listi, na kojoj se i dalje nalaze, proveli su punih 13 odnosno 11 sezona...
Ono što je sigurno, to je da će svoje iskustvo i znanje nastaviti da koriste u nekoj drugoj ulozi u Srpskom fudbalu, jer se nalaze na Fifa VAR listi i licencirane su VAR sudije.
Na kraju, dovoljno je reći Milovan Ristić i Dalibor Đurđević...

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Najbolji srpski "mahači" završili karijeru

Izvor: B92, 21.Jun.2021, 10:00

Najbolji srpski pomoćnici Milovan Ristić i Dalibor Đurđević odlučili su da završe sudijsku karijeru.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.