Izvor: RTS, 05.Avg.2021, 16:50

Moto sport više neće biti isti - Doktor završava karijeru

Legendarni italijanski motociklista Valentino Rosi odlučio je da na kraju sezone okonča blistavu karijeru. Za 25 godina takmičenja u Moto GP šampionatu, Doktor je osvojio devet titula šampiona sveta.
Poslednjih 25 godina uveseljavao je ljubitelje trka dvotočkaša, a sada je odlučno rešio da je došao kraj - Valentino Rosi ide u penziju u svojoj 43. godini.

"Rekao sam da ću doneti odluku posle letnje pauze i odlučio sam da je kraj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << po završetku sezone. Nažalost, ovo će biti moja poslednja polusezona kao Moto GP vozač. Teško je, veoma je tužan trenutak jer se sledeće sezone neću trkati na motoru, nešto što sam radio manje ili više poslednjih 30 godina", rekao je popularni Doktor.
Rosi je u bogatoj karijeri osvojio čak devet titula šampiona sveta, sedam u kraljevskoj kategoriji. Pobedio je na 115 trka u karijeri, a čak 236 puta peo se na podijum.
Italijan će do kraja sezone voziti za Petronas Jamahu, a onda će svu svoju pažnju usmeriti na osnivanje svog tima - Aramko rejsing tim VR46.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAJTUŽNIJI DAN ZA LJUBITELJE MOTO GP: Rosi odlazi u penziju!

Izvor: HotSport.rs, 05.Avg.2021

Jedan od najboljih, ako ne i najbolji, motociklista ikada odlazi u penziju.  Legenda moto sporta, idol mnogima koji su počeli da se bave motociklizmom, čovek koji je ovaj sport izdigao iz prašine i doveo ga do ovde gde je sada, saopštio je danas odluku kojom je rastužio mnoge poznavaoce motociklizma...

Nastavak na HotSport.rs...

Valentino Rosi objavio povlačenje

Izvor: AutoBlog, 05.Avg.2021

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi potvrdio je na konferenciji za medije da će na kraju sezone završiti svoju karijeru u motociklizmu, prenosi Sport Klub. “Ovo je veoma težak trenutak za mene, teško je znati da se neću trkati sledeće godine, ali bilo je sjajno. Ovo je bilo dugo, zabavno...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.