Momir Stojanović nosilac liste Narodnog bloka za naredne izbore

Izvor: JužneVesti.com, 26.Nov.2019, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Momir Stojanović nosilac liste Narodnog bloka za naredne izbore

Nova Srbija, Narodni slobodarski pokret i Grupa građana Iskreno za Niš koju vodi Momir Stojanović napravili su predizbornu koaliciju Narodni blok i najavili su izlazak na izbore. Niški odbornik i general u penziji Stojanović biće jedan od nosilaca liste, uz Velimira Ilića, a očekuju prelazak cenzusa u ulazak u srpski parlament.

Parlamentarni i lokalni izbori planirani su za proleće 2020, a uveliko se grupišu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << snage na srpskoj političkoj sceni. Dok se vladajuća koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom priprema za izbore, a Savez za Srbiju vodi kampanju za bojkot, postoje i oni koji koji su protiv vlasti, ali izlaze na izbore.

Odbornik Momir Stojanović kaže da Narodni blok nudi treći put, a da ovu koaliciju čine dvadesetak lokalnih političkih organizacija. Jedna od bitnih stvari za političku kampanju je i novac, ali Stojanović navodi da ne razmišljaju o tome.

Imamo dobru volju i dobre ljude. Za istinu je potrebna volja i argumenti i dobar tim, imamo dobar tim. Nije nam novac prioritet, a i ne želimo da nas neko finansira i ucenjuje. Prijatelji, manji biznismeni, privatnici i preduzetnici koji nas podržavaju će nam pomoći - rekao je Stojanović.

Sebe definišu kao opciju između suverenih medijskih vladara Srbije koji plasiraju laži i obmane i opozicije koja organizuje bezidejne proteste. Kažu da imaju i politički, ekonomski i državni program.

Zajedničko za Stojanovića i Ilića jeste da su bili deo koalicije oko SNS, ali su je napustili i prešli u opoziciju.

Gajim autentičnu srpsku priču i draže su mi neprimerene reakcije Velje Ilića nego suvo beogradsko filozofiranje i demagogije. Ja potičem iz naroda i patrijarhalne seoske sredine, a Velja Ilić je srpski domaćin koji je mnogo postigao, uspešan je i i za njega se ne vezuju nikakve afere - objašnjava Stojanović.

Stojanović je aktuelni odbornik u niškom parlamentu, u koji je ušao sa listom "Iskreno za Niš".

Stojanović je i bivši šef Vojno obaveštajne agencije, pa iz tog ugla komentariše i trenutno najveću aferu na političkoj sceni - trgovinu i izvoz oružja.

To je od 2012. godine u najmanju ruku problematično. S obzirom na brzu zaradu, tu se sad pojavilo mnogo privatnih trgovaca koji su bliski aktuelnoj vlasti. Ova afera oko oca ministra policije - nije samo on i nisu rodbinske veze samo te, nego su i mnoge druge - navodi Stojanović.

General u penziji i bivši šef VBA kaže da koketiranje vlasti sa problematičnim trgovcima naoružanja šteti ugledu Srbije, a da su problematične firme, koje se sada u javnosti pominju kao izvoznici, nekada bile predmet interesovanja Agencije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.