Mali: Penzioneri sutra dobijaju povišicu od pet do 13 odsto

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Nov.2018, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Penzioneri sutra dobijaju povišicu od pet do 13 odsto

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da će sutra penzionerima biti isplaćen prvi deo penzije za oktobar sa povišicom od pet do 13 odsto i dodao da penzije nikada nisu bile veće.

On je u Dnevnom centru i klubu za druženje najstarijih građana "Radana Pupić" u Beogradu kazao da je Srbija 2013. godine bila pred bankrotom, ali da danas ima stabilne finansije zahvaljujući najstarijim građanima, kojima su u prethodne četiri godine bile umanjene >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << penzije.

"Ono što je i predsednik Srbije (Aleksandar) Vučić rekao, kako nastavljamo da rastemo iz godine u godinu tako će i penzije biti sve veće i veće", kazao je Mali.

Po njegovim rečima, mladi iz Srbije više neće odlaziti u druge zemlje, jer zemlja ima bolju perspektivu i sigurnost.

"Naša deca ne razmišljaju da idu na Novi Zeland i u Ameriku da rade, već razmišljaju o tome da ostanu ovde, da zasnuju porodicu i imaju svoju budućnost ovde", dodao je Mali.

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kazao je da je cilj njegovog ministarstva da u svakom gradu u Srbiji budu gerontološki centri i klubovi poput tog u Beogradu.

"Kada god vidim da je Vladi dobro, tražiću da, onoliko koliko je dobro građanima Srbije, bude dobro i penzionerima. Insistiraću kao resorni ministar da penzije rastu", kazao je Đorđević.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da je gerontološki klub "Radana Pupić" izgrađen na 300 kvadrata, a da je Grad u njega uložio devet miliona dinara.

"Jedna od aktivnosti koje uskoro očekujemo je da otvorimo još jedan dom za stare koji će biti 30. u nizu, a jedan od prioriteta je da unapredimo zdravstvenu zaštitu ljudi treće dobi", kazao je Radojičić i dodao da je u prethodne tri godine otvoreno devet centara za stare u Beogradu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali: Penzije u subotu sa povišicom, nikad nisu bile veće

Izvor: N1 televizija, 09.Nov.2018

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će u subotu penzionerima biti isplaćen prvi deo penzije za oktobar sa povišicom od pet do 13 odsto i dodao da penzije nikada nisu bile veće...On je u Dnevnom centru i klubu za druženje najstarijih građana "Radana Pupić" u Beogradu kazao da je Srbija...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.