Makron penzionerki: Budite kao De Gol, dosta s pritužbama

Izvor: RTS, 06.Okt.2018, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron penzionerki: Budite kao De Gol, dosta s pritužbama

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je ženi koja je se zabrinula da će joj smanjiti penziju da bi Francuzima bilo bolje kada bi sledili primer Šarla de Gola i manje se žalili.
Makron je istakao da je od De Golovog unuka saznao da je čuveni general živeo po principu "govori slobodno, ali nemaš pravo da se žališ", prenosi portal >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Politiko.

"Mislim da se general držao veoma praktičnog principa. Ova zemlja bi bila u drugačijoj poziciji kada bi to primenjivala. Mi ne shvatamo koliko smo srećni", rekao je Makron penzionerki, navode francuski mediji.
Makron, koga protivnici nazivaju "predsednikom bogatih", to je rekao na ovonedeljnoj ceremoniji obeležavanja 60-godišnjice Ustava Francuske u De Golovom rodnom selu Kolombe le Dez Egliz, na severoistoku zemlje.
Makronova vlada primorala je penzionere na veće doprinose za socijalno osiguranje, što je izazvalo proteste nezadovoljnih iz te kategorije građana, podseća Politiko.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Budite kao De Gol, dosta sa pritužbama"

Izvor: B92, 06.Okt.2018

Francuzima bi bilo bolje kada bi sledili primer Šarla de Gola i manje se žalili...To je rekao francuski predsednik Emanuel Makron ženi koja je izrazila zabrinutost da će joj smanjiti penziju...Makron je rekao da je od De Golovog unuka saznao da je čuveni general živeo po principu "govori slobodno,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.