MMF: Odluka o visini povećanja plata i penzija u roku od sedam dana

Izvor: RTS, 02.Nov.2015, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF: Odluka o visini povećanja plata i penzija u roku od sedam dana

Predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) na sastanku sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, konstatovali su da postoji prostor za povećanje plata i penzija, a odluka o iznosu biće doneta u narednih sedam dana.
Premijer Vučić sastao se sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), povodom treće revizije aranžmana iz predostrožnosti, koji je Vlada Srbije potpisala sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ovom međunarodnom finansijskom institucijom.

U uvodnoj reči premijer Vučić zahvalio je delegaciji MMF-a na čestitkama za uspeh koji je postignut do ovog trenutka i rekao da je namera Srbije da uloži još mnogo rada kako bi ostala na dobrom putu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.
Šef delegacije MMF Džejms Ruf izjavio je da su pozitivne ocene koje je Srbija dobila napretkom na Doing Bušineš listi Svetske banke veoma ohrabrujuće i posebno naglasio jačanje investicija u privatnom sektoru. 
Tema razgovora bilo je i povećanje plata i penzija, a odluka o konačnom iznosu biće doneta u narednih sedam dana, nakon dodatnih analiza i konsultacija predstavnika MMF i Ministarstva finansija. 
"Uvidom u trenutno stanje uočen je prostor za povećanje plata i penzija", izjavio je Ruf i naveo da bi direktna povećanja trebalo da budu usmerena ka sektorima u kojima su primanja najniža, a to su prosveta i zdravstvo.
"Znamo da postoji posvećenost da se reši problem sedam preduzeća do kraja godine, ali smatramo da je i ostalih 10 podjednako važno", rekao je Ruf, navodeći trenutnu situaciju u procesu privatizacije o čemu je govorio i premijer Vučić, koji smatra da je privatizacija preduzeća najveći problem u sprovođenju reformi, očekujući podršku delegacije u iskustvu i savetima.
Vučić je rekao da je ponosan na rezultate u fiskalnom deficitu i da će se lično angažovati na rešenju pitanja racionalizacije i reforme preduzeća u državnom vlasništvu.
I pored teških razgovora o preduzećima u državnom vlasništvu, prvenstveno "Srbijagasu", EPS-u i "Železnicama Srbije", kao i problemu privatizacije 17 preduzeća, premijer Vučić je obećao da će sve obaveze Srbije biti ispunjene u dogovorenom roku uz njegovo lično angažovanje.
"Pred Srbijom su veliki zadaci. Moramo marljivo da radimo u cilju povećanja bruto domaćeg proizvoda i stabilizacije javnog duga. Osim racionalizacije, privatizacija preduzeća biće naša glavna tema u narednom periodu. Lično ću se angažovati da se oseti boljitak, a da pritom nikoga ne štedim", rekao je premijer, obraćajući se prisutnim ministrima i direktorima javnih preduzeća.
Vučić se u ime Vlade zahvalio svim članovima delegacije MMF i rekao da očekuje intenzivne i produktivne razgovore tokom treće revizije, koja se završava 10. novembra, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Privatizacija najveći problem

Izvor: Akter, 02.Nov.2015

Odluka o konačnom iznosu povećanja plata i penzija biće doneta u narednih sedam dana nakon dodatnih analiza i konsultacija predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Ministarstva finansija, saopšteno je danas posle razgovora predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i delegacije MMF...„Uvidom...

Nastavak na Akter...

MMF sa Vučićem: Odluka o visini povećanja plata i penzija u roku od sedam dana

Izvor: RTS, 02.Nov.2015

Predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) na sastanku sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, konstatovali su da postoji prostor za povećanje plata i penzija, a odluka o iznosu biće doneta u narednih sedam dana. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.