Linta sa Kablarom o neisplaćenim penzijama iz Hrvatske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2019, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta sa Kablarom o neisplaćenim penzijama iz Hrvatske

Narodni poslanik Miodrag Linta, predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu održao je 10. oktobra sastanak na kome su učestvovali Jovan Kablar, predsednik Udruženja penzionera iz Hrvatske kao i dr Duško Dimitrijević, naučni savetnik u Institutu za međunarodnu politiku i privredu i Radmila Nikšić, zamenik direktora Agencije za restituciju.

Učesnici sastanka upoznali su narodnog poslanika Miodraga Lintu sa problemima Udruženja penzionera iz Hrvatske, prvenstveno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa problemom dospelih neisplaćenih penzija koje članovi ovog Udruženja imaju sa državom porekla.

Linta je naglasio da Republika Hrvatska čitao vreme posle rata sprečava povratak imovinskih i stečenih prava proteranih Srba i drugih oštećenih građana, kao i povratak imovine pravnih subjekata iz Republike Srbije. On smatra da jedno od državnih i nacionalnih pitanja treba da bude insistiranje na doslednom poštovanju i sprovođenju Bečkog sporazuma o sukcesiji. Na sastanku je naglašeno pitanje neophodnosti izrade Strategije za sprovođenje otvorenih pitanja sukcesije.

Linta je na kraju sastanka naglasio da će učiniti sve što je u njegovoj moći da pomogne u iznalaženju načina za rešavanje iznetih problema.
Pogledaj vesti o: Restitucija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Linta: Hrvatska sprečava povratak imovinskih i stečenih prava proteranih Srba

Izvor: RTS, 11.Okt.2019

Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta razgovarao je sa predstavnicima Udruženja penzionera iz Hrvatske koji su se žalili na problem dospelih neisplaćenih penzija u toj zemlji. . Kako...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.