Krkobabić zadovoljan položajem penzionera

Izvor: Blic, 17.Avg.2010, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić zadovoljan položajem penzionera

Potpredsednik vlade Srbije i predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić izjavio je danas u Kraljevu da je usklađivanje penzija sa platama u javnom sektoru od naredne godine definitivno dogovoreno i da ne očekuje da će Međunarodni monetarni fond ponovo pokretati to pitanje.

Krkobabić je takođe rekao da je zadovoljan trenutnim položajem penzionera u Srbiji i da će skoro polovina od 1,6 miliona penzionera najesen dobiti neki vid jednokratne pomoći. Krkobabić je rekao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za dve godine, od formiranja vlade, iznos penzija povećan za 14 odsto, a od naredne godine penzije će biti uskladjivane sa platama u javnom sektoru. Mnogi penzioneri i dalje su u veoma teškom položaju, ali oni dele sudbinu društva. Zemlja je u krizi, nezaposlenost je velika, a i od onih koji rade, mnogi ne primaju plate , istakao je Krkobabić. On je danas u Kraljevu učestvovao na sastanku predsednika penzionerskih organizacija i opštinskih odbora PUPS-a iz 16 opština Raškog, Rasinskog i Moravičkog okruga.

On se susreo i sa rukovodstvom Kraljeva i tom prilikom obećao podršku projektima Kraljeva u okviru programa oporavka građevinske industrije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.