Krkobabić: Uredba ne predviđa jednokratno povećanje penzija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: Uredba ne predviđa jednokratno povećanje penzija

BEOGRAD - Penzioneri u Srbiji su sa poslednjim čekom počeli da dobijaju obećano povećanje penzija, u skladu sa vladinom uredbom koja ne predviđa jednokratno povećanje, izjavio je danas potpredsednik Vlade zadužen za reformu penzionog sistema Jovan Krkobabić.

"Isplatom obećanog povećanja prekinut je socijalni genocid nad penzionerima, a da li će to tako ostati ili će to neko sruštiti ne zavisi od mene. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ja to sigurno rušiti neću", rekao je Krkobabić Tanjugu istakavši da je povećanje penzija u skladu sa predizbornim i postizbornim koalicionim programima i da bi tako trebalo da bude i ubuduće.

Krkobabić je kazao da vladina uredba ne predviđa da to bude jednokratno povećanje jer u uredbi "lepo piše da povećana osnovica služi za dalje usklađivanje penzija - i tačka".

"Dakle, u vladinoj uredbi nema govora o jednokratnom povećanju. Oko toga je sve jasno i nema prostora za bilo kakva tumačenja", kazao je on.

Krkobabić nije želeo da komentariše stav predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda o tom pitanju.

"To ne mogu da komentarišem. MMF-u sam rekao šta sam imao. Šta će, međutim, dalje biti ne mogu da predvidim jer ne zavisi od mene", kazao je Krkobabić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.