Izvor: RTS, 21.Maj.2021, 05:47

Koja suma na penzionom čeku može da bude ulaznica za besplatnu banju

Više od 15 hiljada penzionera moći će ove godine besplatno da se odmara u nekoj od 24 banje. Prijavljivanje traje do 31. maja, a uslov je da penzija nije veća od prosečne.
Za desetodnevni besplatan oporavak mnogo su zainteresovaniji penzioneru u gradu, dok se poljoprivredni na to odlučuju tek kad više ne mogu na njivu.

Za oporavak u nekom od lečilišta mogu da konkurišu svi čija je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << penzija do 29.378 dinara. Prednost imaju oni sa nižim primanjima i dužim penzionerskim stažom. U Leskovcu su dodatno podstakli penzionere sa sela.
"Interesovanje je veliko ne samo u gradu. Mi smo otvorili punktove i u Vučju, Brestovcu i Grdelici", kaže predsednik Udruženja penzionera Leskovca, Bratislav Zdravković.
Ranije su penzioneri besplatan oporavak u banji mogli da koriste jednom u pet godina.
"Prošle godine smo promenili pravilnik o društvenom standardu, tako da penzioneri mogu samo jednom u životu da idu, da koristi rehabilitaciju, da bi mogao što veći broj penzionera da ide, da koristi ovu da kažem pogodnost", objašnjava zamenik direktora Fonda PIO, Aleksandar Milošević.
Od budžeta zavisi i poboljšanje standarda penzionera. Ove godine za njihov oporavak planirana su 473 miliona dinara.
Osim penzionera, pravo na besplatan boravak imaju pratioci slepih lica i dece koja primaju porodične penzije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

VAŽNO! PRIJAVA ZA ODMARANJE U BANJAMA TRAJE DO 31. MAJA: Ovo su uslovi koji se moraju ispuniti za dobijanje besplatnog vaučera

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2021

Interesovanje je veliko...Više od 15 hiljada penzionera moći će ove godine besplatno da se odmara u nekoj od 24 banje. Prijava traje do 31. maja - a uslov je da penzija nije veća od prosečne...Za desetodnevni besplatan oporavak mnogo su zainteresovaniji penzioneru u gradu, dok se poljoprivredni...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.