Inicijativu za referendum o penzijama potpisalo 600.000 Hrvata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2019, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inicijativu za referendum o penzijama potpisalo 600.000 Hrvata

Organizatori sindikalne inicijative "67 je previše" u Hrvatskoj, u ponoć su objavili kako su prikupili više od 600.000 potpisa za raspisivanje referenduma, kako bi se sprečilo dizanje starosne granice za odlazak u punu penziju na 67 godina.

To je na pres konferenciji saopštila Mirela Bojić, nacionalna koordinatorka Inicijative "67 je previše", preneo je portal Index.hr.

"Ovom prilikom zahvaljujemo svim građanima koji su dali potpis za ovu inicijativu. Hvala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mladima, penzionerima...moram to reći, ljudi su tražili naše štandove, prelazili iz jednog dela grada u drugi da bi dali svoj potpis. I mladi i stari i oni srednjih godina su shvatili koliko je ovo važno za sve nas, za celu našu državu i budućnost svih nas", kazala je ona.

Sindikalna inicijativa "67 je previše" je 27. aprila u ponoć u centru Zagreba počela prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o izmenama Zakona o penzijskom osiguranju, kako bi se sprečilo dizanje granice za odlazak u punu penziju na 67 godina.

Hrvatsko Ministarstvo uprave utvrdilo je da je u registru birača 27. aprila 2019. bilo upisano ukupno 3.735.680 birača hrvatskih državljana s prebivalištem u Hrvatskoj i da je za raspisivanje sindikalnog referenduma "67 je previše" potrebno skupiti najmanje 373.568 potpisa.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.