Grad Novi Sad obezbeđuje besplatan odlazak u banje za 400 penzionera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2022, 14:06

Grad Novi Sad obezbeđuje besplatan odlazak u banje za 400 penzionera

Prijem zahteva korisnika penzija za odlazak na sedmodnevni besplatan oporavak u banje koji finansira Grad traje do 14. oktobra. Besplatan oporavak dobiće 400 penzionera koji to pravo nisu koristili pet godina, a čije penzije nisu veće od 38.886 dinara. Zahteve mogu da predaju u Poštanskoj ulici broj 3 i u svim mesnim organizacijama Novog Sada, odnosno svim mesnim zajednicama radnim danima od 8 do 12 časova, kaže za Radio Novi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sad Milena Žarković iz Udruženja penzionera grada.

Koliko će zahteva biti obrađeno?

Kao i predhodnih godina očekujemo da će biti podneto od hiljadu do hiljadu tristo zahteva od kojih će 400 korisnika penzija dobiti to pravo. Komisija će, prema našem pravilniku, obaviti bodovanje, nakon čega će na oglasnoj tabli kod nas u Udruženju istaći bodovanu rang listu gde je korisnici penzija mogu videti. Ako se nalaze među prvih 400 na rang listi, mogu da biraju dve od pet ponuđenih banja. To su Banja Kanjiža, “Termal” u Vrdniku, “Junaković” u Apatinu, Soko banja i Prolom banja. Grad je do sada, za proteklih sedam godina, uputio 2 hiljade 800 korisnika penzija na oporavak, a sa ovih 400 to će biti ukupno 3 hiljade 200 penzionera, zaključno sa 2022. godinom, kaže Žarković.

Šta je još potrebno da penzioneri prilože uz popunjeni obrazac zahteva?

Uz popunjeni obrazac potrebno je da prilože i ček od penzije, fotokopiju lične karte i lekarski nalaz koji već poseduju. Ne moraju ići lekaru da pribavljaju nov nalaz, objašnjava naša sagovornica.

Kada će biti objavljena prva preleminarna rang lista?

Prva preliminarna rang lista očekujemo da bude istaknuta već 24. oktobra i na nju će imati pravo žalbe pet dana. Komisija će to pregledati i ukoliko žalbe budi uvažene, zahtevi će biti stavljeni među prvih 400. Ukoliko budu odbijene, komisija će, naravno, objasniti razloge zbog kojih te žalbe nisu prihvaćene, zaključuje Žarković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Grad Novi Sad obezbeđuje besplatan odlazak u banje za 400 penzionera

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 04.Okt.2022

NOVI SAD – Prijem zahteva korisnika penzija za odlazak na sedmodnevni besplatan oporavak u banje koji finansira Grad traje do 14. oktobra. Besplatan oporavak dobiće 400 penzionera koji to pravo nisu koristili pet godina, a čije penzije nisu veće od 38.886 dinara. Zahteve mogu da predaju u Poštanskoj...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.