Francuska vlada povlači spornu meru iz reforme penzija

Izvor: Beta, 11.Jan.2020, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska vlada povlači spornu meru iz reforme penzija

Francuska vlada je večeras izrazila spremnost da povuče sporni deo reforme penzija koja se odnosi da starosnu granicu od 64 godine za odlazak u penziju, izjavio je premijer Eduar Filip.Predsednik francuske vlade u pismu upućenom sindikalnim organizacijama koje su se posebno bunile na starosnu granicu u nacrtu reforme, obećao je da će pokušati da pronadje rešenje kako bi se okončao petonedeljni štrajk železnice koji parališe zemlju, posebno Pariz i okolinu.Filip je zatražio od sindikata da se dogovore o merama za uspostavljanje finansijske ravnoteže penzija do 2027. godine jer će u protivnom sporna mera biti ipak uvedena.Starosna granica od 64 godine bila je mera na koju su se sindikati i gradjani najviše bunili. Ta mera imala je za cilj da Francuze ohrabri da ide u penziju od 64. godine jer bi u protivnom mogli da imaju neke nepovoljnosti u isplati penzija. Trenutno je zakonski propisana starosna granica za penzionisanje 62 godine.Sindikat CFDT je pozdravio odluku vlasti i dodao da će biti nastavljeni pregovori o drugim merama reforme kao što je univerzalni način isplate penzije umesto trenutno 42 režima isplate za različite profesije.I pored Filipove najave o konkretnim predlozima za rešavanje krize nastale zbog reforme penzija, francuske sindikalne organizacije pozvale su danas ...
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuska vlada traži rešenje za spornu meru iz reforme penzija

Izvor: Danas, 11.Jan.2020

Francuska vlada je večeras izrazila spremnost da povuče sporni deo reforme penzija koja se odnosi da starosnu granicu od 64 godine za odlazak u penziju, izjavio je premijer Eduar Filip.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.