Dragutinovićeva: Sa MMF-om načelno dogovoreno usklađivanje penzija

Izvor: Blic, 04.Maj.2010, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragutinovićeva: Sa MMF-om načelno dogovoreno usklađivanje penzija

Ministarka finasnija Srbije Dijana Dragutinović izjavila je danas da će 12. maja u Beograd doći delegacija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), sa kojom će glavne teme razgovora biti reforma penzijskog i poreskog sistema Srbije. Dragutinovićeva smatra da porez na zarade treba smanjiti sa 12 na 10 odsto

Dragutinovićeva je novinarima kazala da je tokom boravka predstavnika Srbije u Vašintgtonu, načelno dogovoreno da se do aprila 2012. godine penzije tri puta usklađuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa rastom zarada u javnom sektoru Srbije, a posle toga sa rastom troškova života.

Precizirano je, kako je istakala, da zarade u javnom sektoru obuhvataju primanja zaposlenih na "centralnom nivou vlasti".

Ministarka finasija je kazala da u poreskoj reformi još nije definisano u kojim procentima će biti smanjenajo opterećenje zarada ni da li će manjak u budžeta usled tih promena biti nadoknađen povećanjne nekih drugih nameta ili smanjenjem javnih rashoda.

Dragutinovićeva je navela da se zalaže da se porez na zarada smanji sa 12 na 10 odsto i da se neoporezivi deo primanja poveća na 16.500 dinara.

MMF je 15. maja 2009. odobrio Srbiji kreditni stend baj aranžman od 2,9 milijardi evra za jačanje deviznih rezervi, a Srbija je do sada povukla oko 1,3 milijarde evra.

Delegacija MMF u Srbiju dolazi povodom četvrte revizije tekućeg kreditnog aranžmana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.