Đorđević: Pomoć penzionerima zbog viška u budžetu

Izvor: RTS, 04.Nov.2019, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Pomoć penzionerima zbog viška u budžetu

Ministar za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je da je penzionerima isplaćena jednokratna pomoć u visini od 5.000 dinara, jer se u budžetu pojavio višak, kao rezultat dobrog rada.
"Podelili smo penzionerima pomoć jer smo napravili presek i shvatili da imamo 8,7 milijardi viška u budžetu. Deset godina ranije, iz budžeta je povlačeno 50 odsto sredstava za penzije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dok će 2020. godine biti izdvojeno svega 22,4 odsto. To znači da mi sada 26 odsto manje novca povlačimo iz budžeta", naveo je Đorđević tokom posete Gerontološkog centra "Dom Bežanijska kosa".

Prema rečima Đorđevića, značajan suficit Fonda Penzijsko-invalidskog osiguranja, rast bruto proizvoda, osnaživanje privrede, pokazatelji su da penzionere očekuje bolja budućnost.
"Ne želimo da varamo i obećavamo nerealna povećanja penzija. Iza penzionera su teška vremena koja i danas utiču na njiihov nepovoljan materijalni položaj", istakao je ministar.
Najavio je rekonstrukciju gerontoloških centara u Srbiji, renoviranje mokrih čvorova i kupovinu sanitetskih vozila.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.